PREKINUO ZAVET ĆUTANJA: Savo objasnio zašto je Partizan ostao bez Kupa!

savo-milosevic-partizan-trener

Trener Partizana Savo Milošević prvi put je govorio o utiscima nakon finala Kupa Srbije protiv Vojvodine.

Milošević nije imao volje (snage) da posle dramatičnog poraza na penale daje izjave sve do danas (petka).

Ipak, zakazao je „okrugli sto“ sa nekolicinom predstavnika medija.

Prvi utisci…

„Nismo odigrali dobro. Jedna od retkih bitnih velikih utakmica koju smo loše odigrali. Ako obrazlažem u detalje, isključivi krivac sam ja. Prespavali smo prvo poluvreme i ono je odredilo sudbinu i tok celog meča. Vojvodina je zasluženo pobedila, čestitao sam Lalatoviću na terenu i ovom prilikom im čestitam zasluženo osvojeni Kup“, rekao je Milošević.

On je priznao da, kako je naglasio, nije psihološki najbolje pripremio utakmicu.

„Malo me je zavarala utakmica iz Novog Sada, mislio sam da će ta ljutnja i inat posle tog meča biit dovoljan za finale. Čak sam razmišljao kako da ih smirim, jer sam očekivao da svi u finalu imaju motiv. Ali, izgleda da nije bilo dovoljno“.

Partizan je uspeo da se vrati posle dva gola minusa i u finišu unese neizvesnost, ali nije bilo dovoljno na kraju.

„Kada je počeo produžetak. Ja sam tražio da budemo oprezni, jer smo na terenu imali ekipu i sistem u kom nikada nismo igrali. Pripremiti potpuno drugačiji sistem zahteva mnogo više utakmice. Bili smo primorani da igramo sa 4-4-2 tokom meča, ali tako da Lazar Marković bude desno, Natho koji ima 32 godine i nije dobro da igra 120 minuta i dva špica gore. Potrošili smo se mnogo u drugom poluvremenu da bi stigli na 2:2 i nije bilo još energije da bismo dali i treći. Krivica je moja, ali imali smo dvojicu igrača bolesnih, Šćekić je imao temperaturu odmah posle meča, znali smo i dan ranije da on i Strahinja Pavlović imaju problema. Nismo imali dovoljno snage i energije koje zahteva ovo finale“.

Koliko je vama i igračima smetao „performans“ trenera Vojvodine Nenada Lalatovića?

„Nisam obraćao pažnju na to. To bi zvučalo kao opravdanje, a to nikako ne želim. Nismo videli ništa novo što do sada nismo nekoliko puta“.

Fizička priprema?

„Svako ko zna fudbal zna da je teže napadati 120 minuta, nego da se braniš kao što je to činila Vojvodina. Ostavljali smo prostora za kontre, što je dodatna potrošnja bila. Nama je bilo mnogo teže i mnogo više smo se potrošili nego Vojvodina“.

Povrede Markovića i Sume?

„Lazar je od derbija imao problem, pa je odmarao protiv Čukaričkog, u Novom Sadu je igrao jer sam smatrao da mu je potrebno minuti u igri. Suma je dobio udarac u toku utakmice, nije stara povreda, nego potpuno nova. Nije mogao da nastavi“, zaključio je, uz dodatno objašnjenje kod izvođača penala.

„Šutirali su napadači, osim Vitasa koji ima fenomenalan šut. Verovatno ni on ne bi, da je Sadik hteo, ali je bio preumoran i rekao je da ga boli noga“, naglasio je.

Be the first to comment on "PREKINUO ZAVET ĆUTANJA: Savo objasnio zašto je Partizan ostao bez Kupa!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*