KUP: Zdjelar sanja reprizu

Voleo bih da pevamo „Tango”
Vezista Partizana uoči finala Kupa s Vojvodinom sanja reprizu 2018, protiv Mladosti dao je gol za pehar.Istorija je tu da bi se – ponovila!

Deviza na usnama Saše Zdjelara, defanzivnog veziste Partizana, uoči finala Kupa Srbije s Vojvodinom, apropo podsećanja na završnu predstavu najmasovnijeg takmičenja od pre dve godine i stečen atribut junaka – golom za trofej protiv Mladosti!

Crno-beli „motorino”, u dubini duše pod vinjetom „nezaboravno”, ljubomorno čuva 23. maj 2018. i remek delo iz 62. minuta megdana u Surdulici – „strelu” u srce Lučanaca, za preokret Parnog valjka i, tada, 15. pehar od 1946. (u međuvremenu, „dopisan” još jedan).

Tri dana uoči okršaja s Novosađanima, ovog puta – u Nišu, suočavamo ga s pitanjem: da li je spreman za reprizu?

  • Sigurno da bih voleo da postignem gol, međutim, smatram da je mnogo važnija sa-ma pobeda. Neka ga da bilo ko! – podiže glas za oktavu Saša Zdjelar, neposredno po okončanju porodičnog ručka u Borči.

Kad ste već savladali Crvenu zvezdu i dogurali do finala…?

  • Sama misao da smo pobedili najvećeg rivala u Humskoj, u polufinalu, proizvodi zaključak da bi bila šteta da propustimo veliku priliku i, ne daj Bože, ne osvojimo trofej. Kad smo već uradili toliko dobrih stvari ove sezone, red je da je i završimo na sjajan način – uz pobedu i pehar.

Neće da bude lako, Vojvodina ima izuzetan vezni red: Drinčić, Bojić, Čović, Vukadinović… Grobari, doduše, tvrde: ako ih Zdjelar i Šćekić (kao skoro sve rivale ove sezone) „pohapse”, Partizan će sigurno da trijumfuje?

  • Vojvodina, bez sumnje, ima kvalitetan tim! Pomenuti igrači – s velikim karijerama, u Srbiji i inostranstvu, u dobrim klubovima. Poznati! Opet, Šćekić i ja imamo veliki procenat uspešnosti protiv Crvene zvezde i jakih timova, tako da…

Koliko su vas dešavanja posle prvenstvene utakmice s Vojvodinom u Novom Sadu dodatno motivisala, pogotovo izjave trenera Lalatovića da bi voleo da pobedi Partizan i u Nišu, grobarskom grotlu?

  • Nisam čitao izjave Lalatovića, ne znam šta je pričao, ali ako je to… Hajde neka bude tako, da Niš bude naše grotlo i da imamo što više navijača! Voleo bih da stadion bude pun, ako je to moguće i da osećaj bude isti kao da igramo kod kuće.

Iako ste 2017. bili u Olimpijakosu, sigurno kao veliki partizanovac pamtite da je tog proleća, u pretposlednjem kolu, pobeda za titulu izvojevana u Nišu. Tad je hit bila pesma: „Igrajmo poslednji tango…” Nameravate da je zapevate i u sredu?

  • Pratio sam, svakako, sve utakmice Partizana i dok sam igrao u inostranstvu i, naravno, znam da je pre tri godine izborio titulu u Nišu, ali… Ovo je druga utakmica! Međutim, cilj je identičan: da pobedimo i slavimo u „našem gradu”. Voleo bih da još jednom otpevamo zajedno tu našu, dobro poznatu pesmu – zaključio je Saša Zdjelar, neumorni vezista crno-belih.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete uciniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Be the first to comment on "KUP: Zdjelar sanja reprizu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*