SVET NE VERUJE: U Rusiji Decu na silu poslali na teren

Nije sport kao što je bio pre pandemije korona virusa, ali ono što se desilo u Rusiji – izazvalo je čuđenje, a neretko i bes među ljubiteljima sporta.

Naime, preko pola miliona Rusa je do sada bilo pozitivno na SARS-CoV-2 tip korona virusa, zbog čega je tamošnja fudbalska sezona bila pod znakom pitanja.

A kako se, ipak, liga nastavila – desila se scena koja će se dugo pamtiti.

Naime, Rostov se nadao da bi mogao da, nekim čudom, dođe do titule, mada je vodeći Zenit bio 12 bodova udaljen uz osam kola do kraja sezone. Ipak, maštanje nije zabranjeno, pa su se u pomenutom klubu nadali da bi sa četvrte pozicije stvarno mogli do vrha.

A onda se desilo da je početkom ove sedmice utvrđeno da su šestorica igrača Rostova bila pozitivna na testu na novi korona virus. I, ceo prvi tim je morao u samoizolaciju, dok se čekaju rezultati za kolege inficiranih.

Uprava je, logično, tražila da se meč 23. kola ruske Premijer lige protiv Sočija, koji je deveti na tabeli, odloži.

Ali, „njet“ su rekli i u Sočiju, i u upravi lige. I, meč je morao da se igra!

FK Rostov je rešio da na teren pošalje decu. Ekipa je, naime, bila sastavljena od igrača koji su imali od 16 do 19 godina. Koji, pritom, zbog pandemije, nisu trenirali tri meseca, već se posvetili „onlajn“ školovanju.

Bez treninga, bez seniorskog stručnog štaba (koji je takođe u karantinu), potpuno šokirani odlukom nadležnih da se mora na teren, sa 17-godišnjakom Denisom Popovim na golu – ti mladići su izašli na megdan daleko iskusnijim, starijim i, pre svega, fizički spremnijm rivalima iz Sočija.

Koji nisu imali milosti. Ni najmanje.

I, Rostov je izgubio sa, rekordnih u klubu, 10:1.

Soči je šutirao ka golu dece čak 45 puta, jednom na svaka dva minuta, a mladići su to uspeli da urade samo dvaput na ovom meču. I dali su jedan gol, pritom.

Onaj srednjoškolac sa gol-crte, Denis Popov, postao je rekorder ruske Premijer lige jer je imao čak 15 zaustavljenih šuteva.

Uključujući i jedanasterac.

Na kraju je upravo on proglašen za igrača utakmice.

FK Soči, koji na terenu nije imao milosti (i čak davao golove uz evidentne prekršaje, koje sudija „nije video“ …

.. i pre meča je bio na udaru javnosti.

Razlog? Prihvatanje meča protiv mlađih omladinaca kao da je to nešto „normalno“.

„Cela zemlja će navijati za srednjoškolce? Svi smo to bili nekada. Danas – igramo fudbal. Teren je isti za sve. Lopta je okrugla. Igrajte dok vas mama ne pozove kući“, poručili su iz FK Soči putem Instagram, pa su tu objavu obrisali posle žestokih kritika.

Na kraju, Rostovu je posle istorijskog poraza o kome priča ceo svet – praktično raspršen san o tituli, mada i nije baš bilo realno da se umeša za borbu za tron, a i pitanje je što je uprava uopšte pristala da pošalje omladince na megdan starijim profesionalcima. Na neke stvari se, prosto, ne mora pristati u životu, naročito na nenormalne.

A Soči?

„Ponosno“ je deveti, sa 21 bodom manje od tima čiju je „decu“ upravo deklasirao.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete uciniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!


Be the first to comment on "SVET NE VERUJE: U Rusiji Decu na silu poslali na teren"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*