PARTIZAN U LE: Preko Totenhema ili Milana

FOTO: FK Partizan

Srdžbu iniciranu promenom formata kvalifikacija u Humskoj smenila deviza: ko zna zbog čega je to dobroPočetnu srdžbu iniciranu promenom formata evropskih kvalifikacija (igraće se samo jedna utakmica) i, naročito, izostankom očekivanog dodatka – na terenu kluba s boljim koeficijentom (žrebaće se domaćin), u Humskoj polako smenjuje stara narodna izreka: ko zna zbog čega je to dobro.

Evo i zbog čega…

Trenutno, Partizan je prvi ispod crte u projekciji nosilaca za plej-of Lige Evrope (dotle, u gornjoj polovini žreba) i potencijalni rivali, naravno, ako dogura do predvorja eminentnog takmičenja, bili bi mu Totenhem, Viljareal, Bazel, Bešiktaš, Sporting, CSKA Moskva, Kopenhagen, PSV, Sparta Prag, APOEL, Jang bojs, BATE Borisov i Malme, stoga, nameće se: gde bi mu protiv, na primer Pevaca, bile veće šanse u jednom meču – u Londonu ili u Beogradu?Dakle, žrebanje, ma koliko se učinilo u prvi mah, ne mora da bude tako crno, uz napomenu – šta ako se Parnom valjku u svim rundama sreća osmehne i rivale bude dočekivao poviše Autokomande?

Naravno, medalja ima lice i naličje, moguć je i obrnut scenario, no – šta je u današnjem fudbalu garant uspeha?

Domaći teren neminovno povećava šanse, ali šta ako se, usled pandemije koronavirusa, bude igralo bez publike?

Ipak, druga je stvar ako trener Savo Milošević, s početnom ocenom da glavni zaključak sastanka Izvršnog komiteta UEFA predstavlja „katastrofu”, smatra da Partizanovom timu, po pitanju konačnog prolaza, više odgovara da se igraju dva meča…

Šta je, sad, najvažnije srpskom vicešampionu?

Ukoliko u sredu, 24. juna, savlada Vojvodinu u finalu Kupa Srbije (Niš, 19.00), Parni valjak će na međunarodnu scenu da izađe tek u drugom kolu, ostavivši Lalama da se, zajedno sa TSC-om, „muče” od prvog!

Složićete se, ogroman benefit…

Značajan plus predstavljao bi i status nosioca u već pomenutom plej-ofu Lige Evrope, međutim, izuzev ispadanja favorita u nekoj od prethodnih rundi za to bi trebalo da se slože kockice u finišu šampionata u Španiji, Engleskoj, Nemačkoj, Portugaliji, Rusiji, Švajcarskoj, Češkoj, Turskoj, Ukrajini…

Na kraju, čak i da pred pragom drugog po rejtingu međunarodnog klupskog takmičenja izbegne navedeni Totenhem i „društvo da se naježiš”, zar bi bila „boza” ako se nameri na timove iz (trenutno) svoje donje polovine: PAOK, Standard, Steauu, Milan, AEK, Rendžers, Frajburg, LASK, Maribor, Hapoel BŠ, Rijeku i Sivas?

Otud, korak po korak…

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete uciniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Be the first to comment on "PARTIZAN U LE: Preko Totenhema ili Milana"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*