VOLF: Nada i očekivanje ili

Direktor Mercedesa Toto Volf očekuje da će aktuelni šampion Formule 1 Luis Hamilton produžiti ugovor.

Volf je istakao da ekipa mora da razmišlja dugoročno u vezi sa postavom vozača za 2021. godinu.

Mercedes nema potpisan ugovor sa Hamiltonom za narednu godinu, a iako je Volf pozitivno govorio o pregovorima sa Britancem, ipak je priznao da je i četvorostruki svetski prvak Sebastijan Fetel jedan od kandidata. Fetel će na kraju sezone napustiti Ferari.

Pre nego što Mercedes razmotri mogućnost dovođenja Fetela, prvo će gledati u svoj tim, gde su Valteri Botas, koji vozi sa Hamiltonom od 2017. godine, Džordž Rasel, koji trenutno vozi za Vilijams i Esteban Okon koji je u Renou.

Na pitanje Skaja, da li je Mercedes „razmažen talentom“ vozača koje ima na raspolaganju, Volf je odgovorio: „Da, ali ne smemo time da se zadovoljimo“.

„Red Bul ima dva vrlo talentovana vozača, Ferari ima dvojicu talentovanih, a ja mislim da je kombinacija koju smo izabrali veoma dobra. Mi moramo da se pobrinemo da je kratkoročna budućnost u dobrim rukama, a nema boljih ruku od Luisovih, a zatim da se okrenemo dugoročnijoj strategiji. Situacija nije laka, ali mislim da smo u dobroj situaciji“, rekao je Volf.

Botas je prošle godine imao najbolju sezonu u Formuli 1 i očekuje se da će se ove sezone boriti za titulu. Rasel je bio dobar u Vilijamsu, a poslednjih nedelja izgradio je reputaciju jednog od najboljih u virutelnim trkama.

Okon je kandidat da zameni Botasa još otkako je pre dve sezone postigao dobre rezultate sa Rejsing Pointom.

Ugovor šestostrukog svetskog šampiona Hamiltona ističe na kraju sezone, Volf je rekao da razgovori još nisu počeli, ali da bi dogovor trebalo da bude postignut „prilično brzo“.

„Redovno smo u kontaktu. Nalazimo se u različitim delovima sveta, ali smo upućeni u ono što se dešava. Čim Luis doputuje u Evropu, isklesaćemo ono što treba isklesati. Zajedno smo osam godina i nije potrebno izmišljati sporazume. Postoji dobra osnova i veruem da bismo sve mogli da završimo prilično brzo“, rekao je Volf.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete uciniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Be the first to comment on "VOLF: Nada i očekivanje ili"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*