MILOŠEVIĆ-STANKOVIĆ: 2:1

Milošević i Stanković kao igrači: Savo pogađao tri puta, Dejan potvrdio pehar
10 jun, 20202
Savu Miloševiću utakmica polufinala kupa biće druga kao treneru protiv Crvene zvezde u našem najmasovnijem takmičenju, prošle godine slavio je u meču za trofej. Dejan Stanković imaće „vatreno krštenje” u kup derbiju kao šef stručnog štaba
Tokom izvrsnih igračkih karijera nisu igrali jedan protiv drugog u kupu. Više iskustva ima Milošević, iz šest kup duela dva puta je izašao kao pobednik, jednom je remizirao, tri puta izgubio. Stankovićev učinak je stopostotan, ali samo iz dva susreta.

Dejanove dve pobede bile su u finalu masovnijeg nadmetanja. Zvezda je posle lošeg prvenstva u sezoni 1995/96 zablistala protiv komšija.

Prvi dvoboj na Marakani crveno-beli su rešili u svoju korist s 3:0, u strelce su se upisali Zoran Jovičić, Nebojša Krupniković i Bratislav Živković.

Prednost je bila nedostižna za crno-bele, tim sa Marakane slavio je i u revanšu s 3:1, a Stanković je stavio pečat na trijumf golom u 79. minutu. Prethodno su se u strelce upisali Predrag Stanković i Krupniković.

Milošević je jedino slavlje u kup okršajima protiv Zvezde ostvario upravo u polufinalu sezone 1993/94. Partizan je poklekao u Ljutice Bogdana 0:1, da bi u burnom revanšu pobedio 3:1.

Savo je otvorio seriju golova u 36. minutu, a pogodio je iz penala pet minuta pre kraja, posle čega je usledila „bomba” Predraga Vasiljevića za prolaz u finale, kasnije i trofej.

Premijerno kup suočavanje sa Zvezdom za sadašnjeg glavnokomandujućeg na klupi Parnog valjka nije bilo srećno. Mnogo jači tim Partizana nije došao do duple krune, iako je u prvom meču savladao večitog rivala 1:0.

Milošević je igrao u poslednjih 15 minuta. Savo je i revanšu ušao s klupe i našao se među realizatorima najstrože kazne, što crno-belima nije bilo dovoljno za uspeh jer je neprecizan bio Predrag Mijatović.

Nekadašnji golgeter ekipe iz Humske nije se radovao ni u osmini finala sezone 1994/95. Krupniković je sa dva gola doneo je zavidnu prednost Zvezdi na Marakani, u revanšu je bilo 3:3, a Milošević je uz Darka Tešovića i Alberta Nađa bio strelac za Parni valjak.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete uciniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Be the first to comment on "MILOŠEVIĆ-STANKOVIĆ: 2:1"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*