JOKIĆ: Igrač koji se povezuje sa svima, bez previše reči

jokic-kosarka-denver

Nikola Jokić definitivno je prva zvezda Denver Nagetsa, a asistent u stručnom štabu tog tima Đordi Fernandes ga je uporedio sa Lebronom Džejmsom.

Pomoćni trener je prethodno radio u Klivlend Kavalirsima, kada je na delu imao prilike da se uveri u mogućnosti popularnog „kralja“.

„Njegova ličnost. On je igrač koji se povezuje sa svima bez previše reči. Stvarno je simpatičan. I takođe mogu da vam kažem da on ima nešto što Lebron Džejms ima“, rekao je Fernandes za „As“.

U tom smislu, poistovetio je Jokićeve karakteristike i ukupni pozitivni uticaj koji srpski reprezentativac ima na saigrače.

„Osim što je igrač sa više pozicija ili kreativac, on je drugačiji igrač. Na kraju shvatate da svi žele da se igraju sa njim i da se svi bolje osećaju sa njim na terenu. Ponekad se te stvari zanemaruju i sramota je kada je tako“.

„Ako mi date primer igrača koji je veoma dobar, ako pogledate brojeve njegovih saigrača, uvek su bolji kada su sa njim. Na kraju godine potpisuju bogate ugovore. To je nešto što sam dugo gledao sa Lebronom, a sada to vidim i sa Jokićem. Svi u timu žele da se igraju sa njim“, podvukao je Fernandes.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete uciniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Be the first to comment on "JOKIĆ: Igrač koji se povezuje sa svima, bez previše reči"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*