HAMILTON: Moramo da se ujedinimo

Hamilton se tokom karijere bori protiv rasizma i za ravnopravnost, a prethodne nedelje ostavljao je emotivne poruke na društvenim mrežama, posle smrti Afroamerikanca Džordža Flojda, tokom intervencije policije u Mineapolisu.Šestostruki šampion Formule 1 vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je danas da se nada da bi 2020. godina „mogla da bude najvažnija u našim životima“, u globalnoj borbi protiv rasizma.

Hamilton se tokom karijere bori protiv rasizma i za ravnopravnost, a prethodne nedelje ostavljao je emotivne poruke na društvenim mrežama, posle smrti Afroamerikanca Džordža Flojda, tokom intervencije policije u Mineapolisu.

  • Moramo da se ujedinimo. Pitao sam se zbog čega se 2020. godina od samog početka činila prokletom, ali počinjem da verujem da je 2020. godina možda najvažnija godina u našim životima, u kojoj konačno možemo da počnemo da menjamo sistemsko i društveno ugnjetavanje manjina – naveo je Hamilton na društvenim mrežama.
  • Mi samo želimo da živimo, da imamo iste šanse u obrazovanju, u životu i da ne moramo da se plašimo šetnje ulicom ili odlaska u školu ili prodavnicu. Mi to zaslužujemo kao i svi. Ravnopravnost je najvažnija za našu budućnost, ne možemo prestati da vodimo ovu borbu, ja nikada neću odustati – dodao je aktuelni šampion.

On je rekao da su ga često vređali na rasnoj osnovi kada je počinjao karijeru kao dečak, a da su nedavni događaji „vratili mnoge bolne uspomene iz detinjstva“.

Hamilton je rekao da se i dalje bori i da se takmiči sa tom odlučnošću, ali da se ne mogu izmeriti negativni psihološki efekti zlostavljanja.

  • Malo sam govorio o iskustvima, pošto sam naučen da to zadržim za sebe, da ne pokažem slabost, da ih ubijem ljubavlju i da ih pobedim na stazi. Hvala bogu što je otac bio uz mene, jaka crna figura na koju sam mogao da se ugledam i za koju sam znao da će ostati uz mene, bez obzira na sve. To nemamo svi, ali moramo da stojimo uz one koji nemaju takvog heroja, da se oslone na njega i da ih zaštiti – naveo je on.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete uciniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Be the first to comment on "HAMILTON: Moramo da se ujedinimo"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*