PARTIZAN: Nastavak prvenstva za crno bele

FOTO: FK Partizan

Defanzivac Mladosti Pešić obećava borbenu igru na gostovanju u Humskoj
Partizan se posle odluke da se prvenstvo skrati i ukine plej-of oprostio od titule, ali će od današnje utakmice protiv Mladosti imati obavezu da opravda renome. Mnogo su puta crno-beli kiksirali ove sezone da bi mogli da ležerno pristupe poslednjim okršaji-ma u sezoni.

Vredan rad u poslednje skoro četiri nedelje, od kojih je prva bila uvodna jer nisu bili dozvoljeni treninzi za više od devet igrača u grupi. Parni valjak je pre osam dana odigrao prijateljsku utakmicu protiv Zemuna (2:1), a stručni štab je dva puta podelio igrački kadar u dve ekipe radi međusobnog odmeravanja snaga.

  • Sigurno da nas je pauza zbog koronavirusa malo poremetila, ali trenirali smo dobro tri nedelje. Verujem da će od prve utakmice sve biti u najboljem redu, odnosno da ćemo igrati kao što znamo – kaže Strahinja Pavlović, štoper Partizana.

Mladost je uz Čukarički jedan od dva dužnika kojima crno-beli mogu da se revanširaju u poslednje četiri runde. Jesenji poraz u Dragačevu (0:1) zaboleo je tim iz Humske pet dana uoči dolaska Mančester junajteda u Beograd na meč Lige Evrope.

  • Sigurno da nam neuspeh u Lučanima predstavlja dodatni motiv za pobedu. Izgubili smo u Lučanima, iako smo bili bolji, tako da ćemo sa velikim elanom ući u utakmicu.

Nema sumnje da će završnica kupa biti interesantnija od poslednja četiri kola šampionata. Partizanu se pruža prilika da prvenstvene rane zaleči u našem najmasovnijem takmičenju. Trofej kupa u prethodne četiri godine završavao je u Humskoj, a promena u ovoj sezoni odnosi se na polufinalnu utakmicu, kao i ostale faze takmičenja odigraće se jedan meč i u borbi za finale.

  • Sada nam je cilj osvajanje kupa, ali i u prvenstvu moramo da igramo dobro i da pobeđujemo kako bismo zadržali poziciju na kojoj smo sad. Nismo rasterećeni pred ligaške duele, igraćemo najbolje što možemo u oba takmičenja.

Shodno još važećim preporukama Humska će danas ostati prazna, Partizan će odigrati 29. meč u sablasnom ambijentu.

  • Imali smo par utakmica ove sezone bez publike jer smo bili kažnjeni. Znamo kakav je osećaj i atmosfera kad igramo pred praznim gledalištem. Puste tribine neće nam predstavljati veliki problem. Radujem se što će već od sledeće utakmice biti publike, igramo zbog navijača i mnogo će da nam znači što će se posle našeg povratka na teren i oni vratiti na svoja mesta – istakao je Pavlović.

Be the first to comment on "PARTIZAN: Nastavak prvenstva za crno bele"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*