KATALONSKI PAJAC UNIŠTAVA KOŠARKU: Bertomeu u Evroligu ubacuje nepostojeći klub iz Londona, ABA izvisila!

Evroliga je donela odluku da prekine ovu sezonu i u istom sastavu igra u narednoj.

Iako je bilo spekulacija da bi Partizan i Virtus Bolonja mogli da dobiju mesto, odnosno u slučaju proširenja, to se nije desilo.

Prvi čovek takmičenja Đordi Bertomeu otkrio je da nije uopšte bilo razgovora na tu temu.

„Nikada nije bilo diskusija o povećanju timova za sledeću sezonu. O tome nismo razmišljali, nismo ni razgovarali jedni sa drugima“, rekao je Bertomeu.

Ipak, najavio je širenje u narednim godinama.

„Evroliga će biti proširena, ali moramo naporno da radimo dok ne donosemo pravu odluku“, naveo je Bertomeu, ali ujedno razočarao sve one koji su mislili da će ABA lige dobiti to mesto.

„Plan je da se proširimo na neka važna tržišta za nas kao što su Nemačka, Italija, Francuska i Velika Britanija“, poručio je.

Bertomeu nije konkretnije govorio o toj temi, ali se već sada može naslutiti kome bi mogle da idu pozivnice.

U prvi plan se ističi tri grada – Pariz, London i Bolonja.

Za prva dva, najpoznatija evropska grada, su logična samo iz razloga poslovnog interesovanja, pored toga što imaju velike hale.

London ima 02 arenu kapaciteta 20.000 mesta, već je bio domaćin Fajnal-fora Evrolige 2013. godine kada je pretrpljen debakl što se tiče interesovanja domaće publike.

Ipak, Bertomeu se nada da bi mogao da „probudio“ Engleze u interesovanju za košarkom i London napravi tim dostojan takmičenja, a da ne bude kao London Tauers.

Malo bolja situacija je sa Parizom, koji ima halu sa istim brojem mesta, samo je pitanje da li hoće da napravi pravi klub.

Što se tiče Bolonje, Virtus je bio ozbiljan kandidat za učestvuje u Evroligi naredne sezone, ali nije dobio mesto isto kao i Partizan.

Beogradskim „večitima“ ostaje samo da se međusobno bore u ABA ligi, zajedno sa Cedevita Olimpijom, Budućnosti iz Podgorice…

Be the first to comment on "KATALONSKI PAJAC UNIŠTAVA KOŠARKU: Bertomeu u Evroligu ubacuje nepostojeći klub iz Londona, ABA izvisila!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*