ADRIA TUR: Bez Federera i Nadala

Novak Đoković prokomentarisao je kakve su šanse da na „Adria tour“ turniru u njegovoj organizaciji zaigraju i Rodžer Federer i Rafael Nadal.

Priznao je da je sa svojim najvećim rivalima tokom pandemije koronavirusa bio u kontaktu više nego inače.

„Bio sam u kontaktu više nego inače prethodnih meseci, zbog promena zbog koronavirusa. Pričali smo kako će sve to uticati na teniski svet i kako da pomognemo slabije rangiranim teniserima“, rekao je Đoković na konferenciji u TC „Novak“.

„Federer ima problema sa kolenom i zato ga nisam pitao. Prosto, trenutno ne igra. Sa Rafom sam se čuo prošle nedelje, pričali smo oko US Opena. Da li ću ga pitati da učestvuje? Ne znam, možda. Ali, ne očekujem da će doći“, odgovorio je prvi reket sveta.

BIlo je priče da će Miloš Raonić prihvatiti poziv.

„Da, bilo je izvesno. Ali, baš sam jutros od Miloša dobio poruku da neće dolaziti u Evropu. Kao i mnogi teniseri, i on je odlučio da tokom ove situacije bude u Americi. Njegova velika želja je bila da igra u Crnoj Gori. Bio bi veliki događaj da on i ja igramo u Crnoj Gori. Nažalost, to neće biti slučaj ove godine, što ne znači da neće u budućnosti“.

Takođe, Novak je izrazio sumnju da „Adria tour“ može da postane tradicionalan svake godine.

„Teško će biti da postane tradicionalan turnir i da se održava na četiri lokacije u četiri termina kada se stvari vrate u normalu. Više ne znamo da li će ono što smo mi smatrali normalnim, ponovo biti tako. Drastične mere u poslednjih nekoliko meseci ostaviće posledice. Videćemo kakve će one biti. Ne samo ekonomske, nego i zbog kalendara“, rekao je Đoković, a potom pojasnio.

„Mnogi turniri koji su pomereni, njihove federacije zavise od novca koji se generiše i zaradi na turniru. Kada ga nema, morate na jedvite jade da se snalazite. Zato teško možemo da očekujemo da dovodim Zvereva i Tima svake godine. Ovo je jedinstvena prlika, na vrhu sam, na broju jedan. Nikada nisam imao priliku da uradim ovo što želim. Mogu da igram svuda, nadam se da imam i publiku u regionu i želim da to ostane utisak među ljudima. Humanitarnog je karaktera i svi radimo ka tom plemenitom cilju“, istakao je najbolji svetski teniser.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete uciniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Be the first to comment on "ADRIA TUR: Bez Federera i Nadala"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*