PARTIZAN NA POTEZU: Crno beli imaju spreman odgovor

Ostoja Mijailović

FIBA je dobro “prodrmala” košarkašku Evropu u utorak objavom da je uspela da privuče tri bivša evroligaša – Darušafaku, Lijetuvas i Bilbao Basket – pod okrilje svog elitnog takmičenja Lige šampiona.

Tu se čelnici evropske “Kuće košarke” nisu zaustavili i krenuli su u ofanzivu na Evroligu. Preko Evrokupa!

Tako su pozivi za FIBA Ligu šampiona stigli i na adresu tri kluba iz ABA lige, učesnika drugog po jačini evropskog takmičenja minule sezone: Partizana, Budućnosti i Cedevite Olimpije.

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović nije želeo da se bavi medijskim spekulacijama, ali ima jasnu poruku:

– Naš prioritet je Evroliga, to smo zaslužili po svim osnovama. O ostalom ćemo razmisliti – rekao je Mijailović za Sportklub.

Prvi čovek kluba iz Humske je ponovio da je želja crno-belih da se sezona završi na parkeru.

– Naša želja je da se Evorkup i ABA liga završe na parketu. Partizan će dati sve od sebe da bude spreman za takve odluke – dodao je Mijailović.

Partizan je pre prekida sezona u oba takmičenja obezbedio prvo mesto i prednost domaćeg terena, a do 24. maja će se znati da li će sezona u Evrokupu da se nastavi. Od odluke čelnika Evrolige zavisi i budućnost regionalnog takmičenja.

Crno-beli u četvrtfinalu Evrokupa treba da se sastanu sa Uniksom iz Kazanja.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete uciniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Be the first to comment on "PARTIZAN NA POTEZU: Crno beli imaju spreman odgovor"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*