KRUNIĆEVA: Iznela jasan stav

Na prenetu izjavu datu ukrajinskom BTU da su igračice odlučile da ne žele da pomognu nižerangiranim teniserkama i da se i ona slaže sa tim, Aleksandra Krunić poslala je saopštenje u kome navodi da su „objavljeni navodi netačni“.

Evo šta je Aleksandra Krunić rekla:

„Moj intervju za ukrajinski BTU je bio na temu rada u Savetu igrača i na temu pomoći igračima. Novakova ideja je bila jedna od brojnih tema u sklopu tog intervjua.

Moj posao u Savetu igrača je da zaštitim interese igračica i da zajedno sa devojkama u Savetu pronađemo najbolje rešenje za WTA igračice.

Nisam komentarisala Novakovu ideju kada je u pitanju ATP već njena primena u okviru WTA. Odlučeno je da se pomaže u skladu sa ostvarenom zaradom nakon zaključka da je ovo bolji pristup nego pomoć na osnovu ranga. Novakova ideja je potencijalno dobro rešenje za ATP, ali moramo razdvojiti stvari i napraviti razliku između ženske i muške konkurencije.

Na kraju krajeva, to je i moj posao u Savetu i usaglasile smo se da je rešenje koje predlažemo najbolje moguće za sve igračice.

Lično sam uvek za pomoć drugima i javno sam uvek na tu temu govorila, ali je moj zadatak sada bio da učestvujem u odluci za dodelu novca onima kojima je zaista najpotrebniji i naša odgovornost kao Saveta je bila da igračice dobiju dovoljnu svotu novca tako da on zaista bude od pomoći, a ne da se raspline.

Treba imati u vidu i da se zarada 250. muškarca i 250. žene značajno razlikuje i da žene zarađuju mnogo manje pa smo tako morali početi od višeg ranga i time završiti na višem rangu.
Opcija pomaganja do 700. mesta u WTA nije bila u opticaju jer je zajednička procena unutar Saveta bila da takva pomoć ne bi bila dovoljno efikasna.“

Izvor SK

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete uciniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Be the first to comment on "KRUNIĆEVA: Iznela jasan stav"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*