ZVEZDA: Najveći gubitnik

FOTO: KK Crvena Zvezda

Iza košarkaša Crvene zvezde je nedelju dana rada na Malom Kalemegdanu. Jedanaest igrača – svi domaći košarkaši pod ugovorom plus Majkl Odžo jedini koji je od stranaca ostao u Beogradu – odradili su šest treninga, a pre toga su svi bili testirani na COVID-19.

Od ponedeljka crveno-beli prelaze na rad u hali, a krajem sedmice koja je pred nama, saznaće i odluku Evrolige da li će se to takmičenje nastaviti ili ne. Datum do kojeg će Đordi Bertomeu da saopšti konačnu odluku borda je 24. maj, a ABA liga će samo tri dana kasnije, 27. maja, da donese odluku da li će se sezona na Jadranu nastaviti.

I dok svi govore o tome šta će biti, iz Zvezde poručuju, da su oni najveći gubitnici celokupne situacije.

– Važno je naglasiti da je u trenutku proglašenja pandemije Crvena zveda bila najveći gubitnik jer od samog Kupa koji smo mi nesrećno izgubili u finalu, pa do trenutka proglašenja pandemije, mi smo po svemu viđenom bili u najboljoj formi što se tiče ABA lige. Tempirali smo i gradili našu formu tako da ekipa bude na vrhuncu forme na kraju, kada se odlučuje o šampionima. Titule se ne osvajaju do februara, nego se osvajaju u aprilu i junu i ne osvajaju se borbom u medijima,nego na terenu. Svesni smo rukopisa svih tih vođenih kampanja, ali u ovom trenutku gledamo samo svoje dvorište – rekao je Filip Sunturlić, direktor Crvene zvezde za Sport klub.

On je dodao:

– Za nastavak sezone smo se od početka zalagali, da bude rešena na samom terenu, to je sportski način rešavanja. Ovo je sve vanredno i potpuno novo za sve nas. U našoj situaciji, kao ekipa koja je ovaj period iskoristila za motivacionu komunikaciju i imala skroz društveno-odgovorne namere, nismo koristili prostor u medijima za nekakve kampanje. Naš prvi izlet u javnost je bila izjava predsednika Nebojše Čovića u vezi sa mogućim nastavkom sezone. Dali smo opštu ocenu i predlog za koji se Crvena zvezda zalaže, a to je da ovaj region zaslužuje dva predstavnika u Evroligi. Time smo pokazali i pravac u kome bi trebalo da ide ceo naš region što se tiče Evrolige. Svi sa nestrpljenjem iščekujemo odluku i nadamo se da ćemo svi imati zajednički stav i razmišljanje. Moramo da uzmemo u obzir i celu situaciju sa igračima i njihovom fizičkom spremom, to je najvažnije, ukoliko nastavimo sezonu.

Be the first to comment on "ZVEZDA: Najveći gubitnik"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*