IVAN GOLAC: Nit manje države nit više superligaša

Nemamo kvalitet za 20 klubova u eliti, kad bi se pitali klubovi, verujem da bi idealna bila Super liga sa 40 učesnika
Ni manje države, ni više superligaša! Istorijski, Srbija prvi put sa 20 takmičara u najvišem rangu.

Geografski, ubedljivo uočljiva disproporcija između površinskih, demografskih i ligaških parametara. Činjenično, zasad prva potvrđena najava proširenja evropske lige nakon korona virusa. I to za neverovatnu, četvrtinu novih učesnika.

Mnogo paradoksa u očekivanju raspleta aktuelne i najave naredne sezone. Uz jednoglasan zaključak struke, preglomazno takmičenje neće fudbalskoj Srbiji doneti ništa dobro!

– Neozbiljan predlog! Ligu od 20 klubova istrpela bi možda velika Jugoslavija, iako nikome u toj državi nije pao na pamet sličan eksperiment. Bojim se da nam je danas mnogo i osam učesnika u najkvalitetnijem rangu – jasan je stav Ivana Golca.

A, ima pravo trofejni stručnjak da se upusti u dublju analizu, igrao je u Engleskoj, sa 21 rivalom naspram njegovog Sautemptona, potom i predvodio Dandi junajted, u društvu 12 najboljih škotskih klubova.

– Pre 42 godine, engleska elita i drugi razred tamošnjeg fudbala imali su po 22 člana, treći i četvrti po 24. Nesporno, Englezi su to mogli da izdrže, jer su i u to vreme imali najjači argument, kvalitet. Odavno pričam, ima dve decenije, nama je najbliži škotski model…

izvor Sportski žurnal

Be the first to comment on "IVAN GOLAC: Nit manje države nit više superligaša"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*