KRAJ KOŠARKAŠKE SEZONE: Budućnost se sprema za sledeću

Košarkaška sezona u Crnoj Gori se neće nastaviti, već će se poništiti, odluka je Upravnog odbora Košarkaškog saveza te zemlje. U saopštenju sa sastanka se navodi da se „poništavaju takmičenja u svim kategorijama u sezoni 2019/2020.”

To znači da ove sezone neće biti šampiona, dok će prava za međunarodna takmičenja klubovi ostvariti na osnovu plasmana iz sezone 2018/2019. Zaključno sa tim, potvrđeno je da će u drugoj ligi regionalnog takmičenja nastupati Sutjeska i Lovćen.

Sutjeska je u trenutku prekida prvenstva bila na prvom mestu, dok je Lovćen delio drugu poziciju sa Ibrom.Košarkaški savez Crne Gore je ostavio mogućnost proširenja lige „zavisno od interesovanja klubova i finansijskih mogućnosti, do 12 klubova“.

Nakon te vesti, iz Budućnosti su stigle nove i to u vidu potpisa. Nikola Ivanović i Aleksa Ilićsu potpisali nove ugovore i u narednoj sezoni ostaju u redovima Budućnosti. Ivanovićje produžio ugovor na još jednu sezonu, dok će Ilić biti član plavo-belog kluba još dve sezone.

Videćemo kakvi će biti dalji koraci Budućnosti u izgradnji tima, a pre svega se čeka 24. maj kako bi se videla konačna odluka Evrolige po pitanju ove sezone. Kada se to okonča, uslediće 27. maja i Skupština ABA lige pa ćemo videti da li ćemo gledati još košarke ove sezone. Jedno je sigurno, Budućnost je sa Ivanovićem i Ilićem osigurala bazu domaćih igrača za naredni period.

Be the first to comment on "KRAJ KOŠARKAŠKE SEZONE: Budućnost se sprema za sledeću"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*