VUJOŠEVIĆ: Vlast koja laže radi sve da Zvezda dobije vajld kartu za Evroligu!

Trofejni trener Duško Vujošević ističe da nije jasno zašto se Vlada Srbije javila za organizaciju završnog turnira Evrolige i da tu vidi skriveni motiv.

„U zemlji gde je do juče bilo vanredno stanje sa rigidnim policijskim časom, demonstrira se neka normalnost situacije i aplicira se za takmičenje koje niko drugi neće. Ako bi bezbednosna situacija kad je u pitanju pandemija bila bitna, onda bi tako nešto moglo da se igra u Austriji, ili možda na Islandu, gde je bilo najmanje zaraženih. Košarka se naravno igra zbog publike, u ovoj situaciji to nije moguće, i zato je potpuno irelevantno gde bi se ta završnica mogla igrati, pogotovo što šanse za odigravanje nisu realne. To vam je kao da odete na more na Tenerife, a tamošnje plaže gledate preko TV-a. Iskustvo sa ovom vlašću, gde se jedna laž pokriva drugom, a ona trećom i tako dalje, govori nam da je u pitanju skupljanje poena kod čelnika Evrolige sa ciljem da to bude sinekura Crvene zvezde kada dođe do glasanja za vajld-karte sledeće sezone. Očigledno je nečiji interes da se to desi, iako je Zvezda kolo pred kraj regularnog dela sezone ABA lige bila treća na tabeli. Postoji takođe opravdani strah da se novcem koji je obezbeđen za tu kandidaturu, ili će biti obezbeđen, skrivenim tokovima plati Zvezdi vajld-kart za sledeću sezonu u Evroligi“- rekao je Vujošević u razgovoru za „Danas.“

Trener rumunskog Kluža sumnja da će se košarkaška sezona uopšte nastaviti.

„Postoji veliki interes sponzora i TV kuća pa je razumljivo da čelnici Evrolige još uvek ne žele da objave prekid sezone, bez obzira što je suspenzijom OI stvoren prostor za duže odlaganje odluke. A razlozi za odlaganje Igara su isti oni koji važe i za onemogućivanje završnice ovih takmičenja. Naravno da će ta situacija jako otežati rukovodstvu Evrolige uspostavljanje kriterijuma za dopunu takmičenja sledeće godine, mimo ekipa koje imaju dugogodišnje ugovore. Šanse da se nastave Evroliga i Evrokup gotovo da ne postoje. Veliki je broj faktora koji na to utiču, najbitniji su svakako međunarodni avionski saobraćaj i zatvorene granice, koje su još dodatno pojačane obaveznim karantinom. Američki igrači koji predstavljaju okosnicu timova, otišli su u SAD, Evroliga je odredila da klubovi moraju da isplate 80 odsto ugovora ako nema nastavka sezone, a 85 odsto ako se još bude igralo. Jedan broj igrača se već izjasnio da za tih pet odsto neće da se vraćaju u Evropu. Pogotovo oni kojima ove godine ističe ugovor. Bez njih to nije isto takmičenje, bitno pada kvalitet, a samim tim i interesovanje. Potreban je duži period zajedničkog rada ekipa da bi ta košarka posle ovolike pauze na nešto ličila.

Be the first to comment on "VUJOŠEVIĆ: Vlast koja laže radi sve da Zvezda dobije vajld kartu za Evroligu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*