PARNI VALJAK : Prvi ispod crte

Fudbaleri Partizana

Parni valjak u eventualnom plej-ofu Lige Evrope trenutno ne bi uživao status nosioca, nalazi se prvi ispod crte

Podatak da je većina superligaša, uprkos neslaganju Partizana, inicirala da se odigraju još samo četiri kola do kraja prvenstva stavlja crno-bele, po pitanju borbe za titulu, u nezavidan položaj: ukoliko Crvena zvezda zabeleži makar jednu pobedu – okitiće se lovorom.

Otud, Parnom valjku se (realno), baš kao i u prethodne dve godine, smeši izborena viza za pohod na Ligu Evrope, sa zagonetkom: od prve ili druge kvalifikacione runde?

Naravno, nije svejedno, kasniji ulazak u trku za prestižno takmičenje, izuzev prepreke manje, implicira i duži odmor između sezona, te…

Šta garantuje start od drugog kola?

Postoje dve varijante: odbranjen Kup Srbije (bio bi peti u nizu), ili drugo mesto pod uslovom da večiti rival osvoji duplu krunu.

Dakle, jasna računica, uz podsećanje: trećeplasirana Vojvodina ima svega tri boda manje od aktuelnog vicešampiona.

Interesantna je i projekcija žreba na putu ka Ligi Evrope, s napomenom: Partizan izvlačenje kuglica dočekuje s koeficijentom – 22,000.

I, zahvaljujući rezultatima u poslednjih pet godina na međunarodnoj sceni, uživa status nosioca u prva tri kruga kvalifikacija!

Kakva je situacija u plej-ofu, poslednjoj stepenici za drugo po vrednosti klupsko nadmetanje na Starom kontinentu?

Parni valjak je, trenutno, prvi ispod crte, međutim, presek napravljen 19. marta, u času kad su, osim Belorusije (u bivšoj sovjetskoj republici sistem: proleće – jesen), zbog kovida 19 „zamrznuta” sva prvenstva u Evropi, podložan je promenama, samim tim – i napretku crno-belih.

Tako, izuzev teorijske mogućnosti da se neko od povlašćenih preseli u jače takmičenje (Liga šampiona) ili, pak, sklizne s pozicije koja garantuje evropsku pozornicu, crno-beli mogu u gornji dom i zahvaljujući iznenađenjima u prethodnim kolima.

Dotle, još mnogo će vode da protekne Savom i Dunavom, uz zaključak: epitet nosioca u plej-ofu ne garantuje i uspeh, uvidom u spisak nepovlašćenih – među njima je i Milan, sedmostruki osvajač Kupa / Lige šampiona!

Četi Sava Miloševića sad je najvažnije: ukoliko već ne može da bude prvak, da zasluži preduslov za učešće od drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, predviđenog, kako stvari stoje, za 13. i 20. avgust…

1 Comment on "PARNI VALJAK : Prvi ispod crte"

  1. Ne možete da se ne spomene zvezda. Mrzim zvezdu i sve što je u vezi nje. U nameštenoj ligi tralala… Samo bi da ponizite Partizan. Ali ničija ne gori do zore. Komplekse leči na drugom mestu, ako ovako šit pišeš bolje i nemoj, piši o zvezanestercu. Partizan ostavi na miru.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*