ZVEZDA: Odmah iza Reala i Barselone

Renomirani španski list „Marka“ otvorio je anketu za posetioce zvaničnog sajta sa pitanjem – koji je tim najbolji u istoriji fudbala? Među 21 nominovanom ekipom nalazi se i Crvena zvezda iz sezone 1990/91, a koliko je to bila moćna i kvalitetna družina govore i dosadašnji rezultati. Asovi koje je trenirao LJupko Petrović nalaze se na četvrtom mestu!

Crvena zvezda iz 1991. godine (Stojanović, Marović, Belodedić, Najdoski, Šabanadžović, Jugović, Mihajlović, Prosinečki, Binić, Savićević, Pančev) je imala više od 14.000 glasova.

Velika je „trka“ između te generacije najtrofejnijeg srpskog kluba i Di Stefanovog Reala (trijumf u finalu Kupa šampiona 1960. sa 7:3 protiv Ajntrahta). Juče, u ranim popodnevnim časovima. Zvezda se probila na četvrto mesto.

Najviše čitalaca „Marke“ opredelilo se za Gvardiolinu Barselonu u periodu od 2008. i 2012. godine. Za Valdesa, Alvesa, Pujola, Pikea, Abidala, Ćavija, Busketsa, Inijestu, Mesija, Etoa i Anrija glasalo je skoro 50.000 ljudi.

Na drugom mestu po glasovima je Zidanov Real iz vremena od 2016. do 2018, kao najboljih 11 u toj eri određeni su: Navas, Karvahal, Ramos, Varan, Maselom Kazemiro, Modrić, Kros, Isko, Ronaldo, Benzema.

Teško će do kraja glasanja Real uspeti da stigne Barselonu, razlike je blizu 20.000 glasova. Gvardiolini i Zidanovi timovi ubedljivo vode u odnosu na ostale, na trećem mestu je Milan iz perioda šefovanja Ariga Sakija. U tom timu bili su: Gali, Tasoti, Barezi, Kostakurta, Maldini, Rajkard, Anćeloti, Kolombo, Gulit, Donadoni, Van Basten.

Iza crveno-belih i Di Stefanovog Reala trenutno su po glasovima, sledećim redosledom: Honved iz pedesetih godina prošlog veka sa Puškašom u glavnoj ulozi, Real sa Butragenjom u napadu, Krojfov Ajaks iz 1972, Bajern sa Bekenbauerom u odbrani i Milerom u napadu…

Be the first to comment on "ZVEZDA: Odmah iza Reala i Barselone"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*