PETAK 13: Korona virus pobedila sport

Glavne vesti o Korona virusu, kako je uticao na sport.

UEFA je odlučila da prekine sva takmičenja pod njenom ingerencijom koja se igraju iduće sedmice. Tu se pre svega misli na Ligu šampiona i Ligu Evrope. Takođe, odložen je i žreb za četvrtfinale LŠ I LE koji je trebalo da se održi 20. marta. Novi datumi će biti dati naknadno objavljeni. 

Poljska Ekstraklasa je sinoć objavila da se prvenstvo nastavlja pred praznim trbinama, ali već danas stižu glasovi protivljenja, među kojima je i Kuba Blažčikovski. Ceo tim Gornjika je odbio da putuje na gostovanje u Lođ, te se može i ovde očekivati suspenzija takmičenja.

Francuske Liiga 1 i Liga 2 su objavile prekid prvenstva. Nije dat datum kada bi fudbal ponovo mogao da se zaigra. Uskoro opširnije

Menadžer Votforda Najdžel Pirson tvrdi da više igrača u njegovoj ekipi ima simptone zaraze ili se ne oseća dobro. Još se čekaju rezultati testova.

Srpski odbojkaši i igrači Milana Aleksandar Okolić i Nemanja Petrić stavljeni su u karantin pošto je otkriveno da je na meču Čelendž kupa sa Samarom bilo zaraženih pojedinaca, među kojima su glavni arbitar i tim menadžer protivničkog tima. Naravno, svi učesnici ovog meča su u izolaciji.

Hadson-Odoi je objavio da je prezdravio od virusa korona i da će uskro biti spreman za igru. 

 Košarka je stala i u Izraelu, do daljneg bez utakmica Everton je objavio da je cela ekipa u karantinu nakon što se saznalo da je igrač Čelsija, Hadson-Odoi pozitivan na virus korona. Tim iz Livrepula se sastao sa londonskim Plavcima za Dan žena

Generalni direktor Leganjesa, Martin Ortega je pozitivan na COVID-19 te su svi treninzi španskog kluba odmah prekinuti.

 Prvi čovek najprestižnije MMA organizacije, UFC-a, Dena Vajt objavio je da oni ne planiraju otkazivanje događaja i mečeva, ai će se adaptirati na nove uslove. Kako tvrdi, većinu akcija će preneti u Las Vegas koji je slobodan od korona virusa, a deo će održati bez gledalaca.  

Za 11.30 vodeći ljudi engleskog fudbala imaju zakazanu video konferenciju na kojoj će se odlučivati šta dalje. Po svemu sudeći i tamo staje bubamara. Privremeno naravno.

 Prvi čovek NBA lige Adam Silver gaji nadu da bi NBA liga mogla da se nastavi za mesec dana i da se završi sredinom leta, ali tada može doći do kolizije sa Olimpijskim igrama u Tokiju.

Pored Engleza, danas od 10 sati odlaganju prvenstva razmišljaju i Francuzi. Isprva su zbog finansijskih gubitaka svi bili protiv, sad se ambijent promenio, iako se procenjuje da će Liga 1 samo na TV pravima gubiti oko 20.000.000 evra – DNEVNO!

Odložen je prijateljski susreti Meksika sa Češkom i Grčkom u SAD. Za sada stoji da će se protiv Kolumbije igrati 30. maja u Denveru. Prve dve utakmice su bile zakazane za mart.

-Što tiče međunarodnog fudbala, prva vest nam stiže iz Čelsija, inficiran je i Kalum Hadson Odoi i sigurno se neće igrati meč sa Aston Vilom. Uprava Premijer lige ovog jutra će održati sastanak sa predstavnicima svih klubova na kome bi mogla da bude preinačena odluka da se takmičenje nastavi po planu, uz prisustvo publike.

Poštovani čitaoci SportEXTRA zdravi nam bili. Nažalost, umesto o sportu opet pričamo o pandemiji korona virusa. Da krenemo sa najsvežijim informacijama iz Srbije. Prema poslednjim vestima Ministarstva zdravlja u Srbiji je do jutros u 08.00 potvrđen 31 pozitivan test na korona virus. 


Be the first to comment on "PETAK 13: Korona virus pobedila sport"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*