NE IGRA SE SRBIJA -NORVEŠKA: Ni u Oslu, ni u Beogradu

Tako nešto se moglo naslutiti. Širenje virusa korona paralizovalo je maltene sve bitnije događaje u svetu, samim tim i sportska takmičenja, pa utakmica reprezenatcija Norveške i Srbije neće biti igrana u predviđenom terminu, 26. marta.

Razlog: Vlada Norveške zabranila je odražavanje svih javnih skupova do 15. aprila, zbog čega je izvesno – mada ne još i potvrđeno – da fudbala na severu kontinenta neće biti. Do danas su u toj zemlji registrovana 736 slučaja zaraženih osoba, što jasno ukazuje da će, koliko u utorak, UEFA ozvaničiti da se baraž vredan plasmana u finale Lige nacije otkazuje.

S tim da se Norvežani nadaju da bi utakmica mogla da se izmesti na neku drugu teritoriju ili da se prolongira dok zaraza ne popusti. S tim da niko ne zna dokle će vanredna situacija da potraje.
Oslonićemo se na preporuke Zdravstvene organizacije Norveške. Nije u našoj nadležnosti da pomerimo meč planiran za 26. mart. To mora da uradi UEFA. Evropska kuća fudbala će odluke o baražima Lige nacija doneti u utorak, kad će se znati i sudbina završnog turnira Prvenstva Evrope 2020. U skladu s tim ćemo se i ponašati“, smireno će Pal Bjerketved, generalni sekretar Fudbalskog saveza Norveške.

Norvežani su se najpre pomirili sa najavama da na stadionu „Uleval“ neće biti navijača, a sad će praktično izgubiti domaćinstvo.
Kao što svi znaju, trebalo je da igramo 26. marta pred prznim tribinama, ali pratimo situaciju, pomalo je nejasno šta će se desiti, ako se uzme u obzir kako se infekcija širi. UEFA će odlučiti, ona vodi takmičenje. Nijie naše da pričamo šta bismo želeli, a šta ne bismo. Ostaje samo da se povinujemo odlukama vlasti. I da pratimo poruke UEFA“, dodao je Bjerketved.

Pojavile su se pretpostavke da bi Norvežani mogli u Beograd, da Srbija bude domaćin polufinala Lige nacija, međutim, kako se poslednjih dana zatvaraju granice i ograničavaju u našu državu ulasci ljudi iz ugorženih područja, teško je očekivati da UEFA dozvoli rokadu, jer bi onda gosti, s obzirom na rast zaraženih u njihovoj zemlji, mogli da budu prenosnici virusa, što je i te kako rizično.
Pratimo preporuke vlasti, pogotovo stručnjaka iz oblasti zdravstva, s tim u vezi otkazana je konferencija za medije na kojoj je trebalo da bude saopšten spisak kandidata za državni tim. Više informacija znaćemo posle utorka, za kad je UEFA zakazala video konferenciju, tad ćemo znati sve o terminu meča sa Srbijom“, rekao je Svejn Graf, direktor za komunikacije u Fudbalskom savezu Norveške.

Be the first to comment on "NE IGRA SE SRBIJA -NORVEŠKA: Ni u Oslu, ni u Beogradu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*