CRNO-BELI BEZ MILOSTI: Partizanova stotka za overu prvog mesta u ABA ligi!

Košarkaši Partizana pobedili su ekupu Mega Bemaksa sa 102:88 u pretposlednjem kolu ABA lige i tako osigurali prvo mesto pred plej-of.

Utakmica je počela nešto mirnije u poenterskom smislu, a sudije nisu često koristile pištaljke što je razljutilo Andreu Trinkijerija i on je vrlo rano zaradio tehničku grešku.

Italijanski stručnjak je bio nezadovoljan zbog nedosuđenih faulova nad njegovim igračima, pa Peri sa linije penala donosi 7:6 u korist Mege, da bi nas igrači oba tima častili trojkama i za tren oka je postalo 16:12 za Partizan.

Seriju trojki prekida Vil Mozli poenima iz reketa, da bi prvo Simonović pogodio za tri, a onda i Pejdž i Ašćerić posle odličnih akcija njihovih ekipa.

Gordić je ubacio prve poene u drugoj četvrtini, onda je potom usledila serija ofanzivnih skokova koje Partizan nije iskoristio i Mega im je konstantno disala za vrat.

Sve dok u jednom momentu nisu preuzeli vođsvo, kada je Luka Cerovina iskoristio 2+1 situaciju posle poena Jankovića, ali je domaćin bio dovoljno fokusiran da poluvreme završi sa prednošću 43:42.

Uskoro opširnije…

Drugo poluvreme je počelo na identičan način kao što se prvo završilo. „Kad ne znaš šta ćeš – ti pogodi trojku“, moto koji su svi sledili tokom 40 minuta košarke u Štark Areni.

Posle nekoliko minuta velike borbe i rezultata „u egalu“, Brajan Angola je pogurao Partizan koji po prvi put uspeva da se odlepi i da dođe do dvocifrene prednosti, kada je pred kraj trećeg kvartala na semaforu stajalo 69:58 u korist crno-belih.

U poslednjem desetominutnom periodu, Partizan je samo održavao visoku prednost, pred kraj meča su odbrane značajno i oslabile, a beležimo jedno vrlo atraktivno zakucavanje Uroša Trifunovića, kojim je Partizan došao do jubilarnog 100. poena.

Na ovaj način je „parni valjak“ slavio nad Megom sa 102:88 i obezbedio prvo mesto u regularnom delu sezone.

Kendrik Peri je sa 21 poenom bio najefikasniji, Simonović je imao 17, Luka Ašćerić 16, a Cerovina 12. Na drugoj strani, Angola je ubacio 16 poena uz 7 skokova, Gordić i Pejdž su postigli po 16 poena, Mekadu 13, a Jaramaz i Mozli po 12 poena.

Be the first to comment on "CRNO-BELI BEZ MILOSTI: Partizanova stotka za overu prvog mesta u ABA ligi!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*