ŠOK U PIONIRU: Reprezentacija Srbije nadigrana

Košarkaška reprezentacija Srbije šokantno je poražena od selekcije Gruzije u Beogradu rezultatom 94:90 u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prventsvo u okviru grupe E.

Prvi meč Igora Kokoškova pred domaćom publikom neće ostati u lepom sećanju našem selektoru.

Već na pola prve četvrtine Srbija je imala dvocifrenu prednost, dok je Kokoškov rotirao dvocifren broj igrača, imao raznovrstan napad, dosta lakih poena i dvocifrenog košgeterski Jaramaza za 28-16 pred drugi period.

Serijom 7-0 gosti se se vratili u meč uz agresivniju odbranu. Ipak naši nisu dozvolili brejk i prilazak ispod četiri poena razlike i ako nisu uspeli da se rezultatski odvoje od (48:41) na poluvremenu.

U nastavku Gruzija se vraća na egal preko raspolozenog Mekfadena i posle pomalo sebične, opustenije igre naših u napadu, gde smo potpuno izbačeni iz reketa za (67:65) pred poslednju četvrtinu.

Na sedam minuta pre kraja Gruzini prvi put dolaze do vođstva, što budi uspavanu publiku, ali ne i naše sve nervoznije igrače, koji počinju da promašuju penale. Ipak Avramović sa dve trojke i Jaramaz drže Srbiju, kojoj je Šemardini napravio dosta problema pod tablom

A onda na 30 sekundi pre kraja Gruzija trojkom MekFadena ide na +2, Zagorac ne uspeva da poravna, da bi tamnoputi plej sa linije penala postavio konačan skor.

Najefikasniji u redovima Srbije bili su Aleksa Avramović sa 27 poena uz četiri asistencije, a jedini dvocifreni još bio je Ognjen Jaramaz sa 22 i šest uspešnih dodavanja.

Kod Gruzije Tadeus Mekfaden je briljirao sa 33 poena i sedam asistencija, Šermadini je dodao 23 uz 11 skokova.

Srbija: Simonović 9, Radanov 0, Jaramaz 22, Kravić 3, Veličković 4, Raduljica 7, Todorović 7, Ilić 0, Zagorac 4, Avramović 27, Rebić 7, Đorđević 0.

Izvor BLICSPORT

Be the first to comment on "ŠOK U PIONIRU: Reprezentacija Srbije nadigrana"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*