FINALE KOJE ĆE SE PRENOSITI SA KOLENA NA KOLENO: Partizan posle nezapamćene drame osvojio Kup Radivoja Koraća!

Košarkaši Partizana osvojili su Kup Radivoja Koraća pobedom posle produžetka nad Crvenom zvezdom – 85:84.

Izabranici Andree Trinkijerija uspeli su i da treću godinu zaredom da savladaju crveno-bele u finalu Kupa.

Zvezda je imala sve u svojim rukama u završnici, ali je ispustila šest poena prednosti u poslednjih 40 sekundi i ušlo se u produžetak.

Heroj crno-belih u tim trenucima bio je Markus Pejdž koji je postigao svih osam poena za ekipu.

Posle toga se ušlo u dodatnih pet minuta u kojima je Partizan uspeo da bude bolji i doše do trofeja.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Braun sa 17 poena, Davidovac je dodao 14, Panter 12, a Štimac devet poena.

Kod crno-belih bolji od ostalih bio je Pejdž sa 16 poena, Jaramaz je dodao 12, a Zagorac je imao 11 poena.

Košarkaši Partizana nešto bolje su otvorili utakmicu. Raspoložen je bio Jaramaz i posle nekoliko minuta crno-beli su imali pet poena prednosti (6:11).

Crveno-beli su uspeli da smanje zaostatak, ali u završnici četvrtine popuštaju i Partizan na pauzu odlazi sa +6 – 13:19.

Ekipa Andree Trinkijerija nastavila je sa boljom igrom i Dragan Šakota je posle tri minuta druge deonice morao da zatraži tajm-aut (15:23).

Kratak predah i par saveta su urodila plodom. Razigrao se Lorenzo Braun i prednost Partizana smanjena je na samo poen (26:27).

Gledali smo tvrdu utakmicu, bilo je dosta nervoze na obe strane i zbog toga smo ostali uskraćeni za lepe poteze.

Do kraja poluvremena igralo se koš za koš i Partizan na petnaestominutnu pauzu odlazi sa tri poena prednosti – 31:34.

Ni treća deonica nije počela nimalo drugačije. I dalje smo gledali čvrstu igru, veliki broj promašaja na obe strane i taktičku borbu Dragana Šakote i Andree Trinkijerija. Crno-beli su za pet minuta košarke u ovoj deonici postigli samo pet poena, do trojke Stefana Birčevića, koja je ponovo „rasplamsala“ atmosferu u niškom „Čairu“. Zvezda je nastavila da pruža odličan otpor, ali je trojka Markusa Pejdža vinula crno-bele na plus sedam (38:45). Partizan je tada uhvatio ritam sa distance.

Ali Zvezda je uzvratila. Dejan Davidovac pogodio je važnu trojku, kojom je spustio crveno-bele na samo posed zaostatka, da bi Vladimir Štimac sa linije za slobodna bacanja propustio priliku da donese i potpuno poravnanje timu Dragana Šakote. Što nije učinio on, jeste Kevin Panter koji je doneo potpuno poravnanje (46:46). Vrlo brzo su sevnule dve trojke Radeta Zagorca, ali je jednu uspeo da vrati Čarls Dženkins, pa smo pred poslednjih deset minuta i dalje na snazi imali potpunu dramu – 49:52.

Kako je poslednja četvrtina odmicala, bilo je sve jasnije da nas čeka velika drama. Niko nije uspevao da otpetlja čvor u koji se uplela ova neverovatna utakmica i bukvalno se tražio junak koji će rešiti veliko finale. Zvezda je poenima Dženkinsa na sedam minuta do kraja po prvi put još od uvodnog kvartala preuzela prednost u svoje ruke (58:57).

Imali su crveno-beli mnogo šansi da dobiju ovaj meč i osvoje Kup, ali… Partizan je to izdržao i osvojio veoma važan trofej. Treći Kup u nizu.

Be the first to comment on "FINALE KOJE ĆE SE PRENOSITI SA KOLENA NA KOLENO: Partizan posle nezapamćene drame osvojio Kup Radivoja Koraća!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*