TRINKIJERI: – Možda će Lebron doći za tu utakmicu

Košarkaši Partizana savladali su Borac iz Čačka uz dosta muke sa 87:79 u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća, a po starom običaju trener crno-belih Andrea Trinkijeri briljirao je na konferenciji za medije.

Italijan je istakao koliko je Kup posebno takmičenje, te da se u njemu neretko dešavaju iznenađenja.

– Kup je vrlo specifična stvar. Prva utakmica je uvek bila problematična. Borac je vrlo ozbiljna ekipa. Igrali su bolje nego mi. Na kraju smo dobili, ali je samo rezultat tu, ništa drugo. Svake godine u Kupu u celoj Evropi se dešavaju posebne stvar. Efes, Virtus, Barselona… Svi su gubili prvu utakmicu. Jako zavisi u kakvom momentu stiže ekipa na Kup. Spasili smo se, odigrali smo tešku utakmicu. Moramo da idemo dalje, nisam zadovoljan, ali idemo dalje. Očekivao sam još težu utakmicu. Znam u kakvom trenutku je moja vojska, koliko smo se trudili u poslednjih mesec dana. Fale nam igrači, a sutra igramo tešku utakmicu, ali moramo pronaći energiju – rekao je Trinkijeri.

Trinkijeri je u trećoj deonici odlučio da ne traži tajm-aut, dok je u poslednjoj zatražio tek jedan. Objasnio je zbog čega veruje svojim igračima u takvim momentima:

– Neki put je dobro da se igrači vade sami iz g…. Ne svaki put, ali ponekad – bez dlake na jeziku odgovorio je Trinkijeri.

Iskoristio je priliku da „pecne“ večitog rivala i FMP, koji se nedavno pojačao dovođenjem Ognjena Kuzmića i Filipa Čovića, a u polufinalu u subotu od 21 čas Parni valjak neće moći da računa na Stefana Birčevića zbog povrede skočnog zgloba.

– Možda će Lebron doći za tu utakmicu. Neće biti Birčevića i to će biti problem, jer smo napravili raspored minutaže i svega. Sada je otišao na snimanje, sumnjam šta će biti – završio je italijanski stručnjak.

Veliki peh doživeo je sastav Andree Trinkijerija već po početku sinoćne utakmice protiv Borca iz Čačka. Nije prošlo ni punih pet minuta igre, a Stefan Birčević se uhvatio za zglob i uz šepanje otišao na klupu. Na teren se nije vratio, a Trinkijeri je naglasio da će više o povredi znati nakon snimanja.

I otprilike baš kada su crno-bele krenule da „sakate“ povrede važnih igrača, FMP se ozbiljno pojačao na drugoj strani, što bi moglo da predstavlja dodatni problem za momke Andree Trinkijerija. Ipak, oba košarkaša koja su došla u redove Pantera, a to su Ognjen Kuzmić i Filip Čović, dobro su poznata Beograđanima, pa stoga treba verovati da iznenađenja i promenu taktike nećemo vdeti.

Uostalom, biće zanimljivo videti kako će FMP uspeti da se prikaže široj javnosti u meču u koji crno-beli, naravno, ulaze kao favoriti (Arena Sport 1, 19.30).

Be the first to comment on "TRINKIJERI: – Možda će Lebron doći za tu utakmicu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*