KAPITALNO POJAČANJE: Zvezda dovela pleja!

Crvena zvezda je rešila gorući problem – Kalin Lukas (30) stigao je na Mali Kalemegdan i trebalo bi da predstavlja ključno pojačanje za crveno-bele u finišu sezone, javlja Red Star Belgrade! U pitanju je iskusni američki plejmejker s određenim NBA iskustvom i u Srbiju dolazi kao slobodan igrač.

Lukas je prošlu sezonu počeo u Detroit Pistonsima, ali završio ju je u razvojnom timu, gde je na 38 utakmica prosečno beležio 21,8 poena i 5,5 asistencija. Pored Pistonsa jedan kraći period bio je član Memfisa. Bilo je tokom 2014. godine. Za Grizlije je, kao i za Pistonse, odigrao samo jedan meč u najjačoj ligi sveta.

Kalin Lukas odmah posle koldža došao je u Evropu. Njegov prvi klub bio je Olimpijakos, pre devet godina. Nije se Amerikanac dugo zadržao u Grčkoj, pošto je otpušten, sreću je potražio u turskom Banvitu. Igrao je još za Ankaru (37 utakmica, u proseku 16,2 poena i 4,8 asistencija), pa imao epizodnu ulogu u Hapoelu iz Jerusalima.

Poslednje dve godine Lukas je u Americi. Igra za razvojne timove. U toj ligi zabeležio je ukupno 150 mečeva i prosečno ubacivao 18,7 koševa, uz pet asistencija.

Kalin Lukas već je upisan u registar Košarkaškog savez Srbije, ali Crvena zvezda još nije potvrdila da je ugovor potpisan.

Be the first to comment on "KAPITALNO POJAČANJE: Zvezda dovela pleja!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*