SVETSKI VELIKAN SE DAVI: Crno-beli proživljavaju najteže trenutke u 74-godišnjoj istoriji, da li ipak ima svetla na kraju tunela?

Vaterpolo klub Partizan, drugi najuspešniji klub u istoriji ovog sporta, nalazi se pred ispadanjem u drugu ligu!

Istina, radi se o regionalnom takmičenju, ali za renome sedmostrukog šampiona Starog kontinenta (samo Pro Reko je trofejniji sa osam titula šampiona Evrope) taj podatak nikako ne bi bio validna referenca pošto je od svog osnivanja 1946. ovaj klub konstantno bio sinonim za najviši plasman, za velike uspehe i vredne trofeje.

Velikan sa Banjice, koji se godinama unazad davi u finansijskim problemima, dospeo je nedavno u epcentar pažnje i kao jedan od predmeta sukoba između Željka Pantića i Vladana Telgetije koji potresa crno-beli tabor poslednjih meseci, ali je nepobitna činjenica da problemi VK Partizan nisu od skoro, već da ih je ove sezone samo ogolila kompletna atmosfera u srpskom sportu koji muči muku s besparicom.

Partizan od sredine decembra ima novo rukovodstvo. U novom Upravnom odboru je između ostalih i proslavljeni golman Denis Šefik, a vanredna Skupština je prilikom njihovog imenovanja smenila prethodnu upravu predvođenu još jednim bivšim golmanom Aleksandrom Šoštarom.

Ipak, mnogo je važnije šta se dogodilo posle te Skupštine, jer je novo rukovodstvo povuklo nekoliko drastičnih kadrovskih poteza kao što su smena trenera Stefana Ćirića i rastanak sa trojicom igrača koji su, navodno, tražili da treniraju u toploj vodi u bazenu.

Pravo da potraže novu sredinu u januarskom prelaznom roku, pod objašnjenjem „da su skupi i da klub u besparici njihov angažman košta 8.000 evra“, dobili su kapiten Nikola Radonjić, reprezentativni kandidat Filip Radojević i centar Nikola Radulović, a od njihovog odlaska forma crno-belih je u totalnom padu pa imaju samo jedan remi i sve ostale poraze u Regionalnoj vaterpolo ligi.

Takav sled dešavanja doveo je VK Partizan na deobu poslednjeg mesta sa splitskim Mornarom (imaju isti broj bodova), a kako samo poslednjeplasirani direktno ispada u A2 Regionalnu ligu (pretposlednji igra baraž sa drugoplasiranim iz A2 lige), jasno je da crno-bele očekuje žestoka borba u poslednja dva kola u ovom takmičenju.

Sreća u nesereći je da su rivali za opstanak slabiji timovi u ligi, a važna meč lopta crno-bele očekuje u subotu, 15. februara, kada na Banjici gostuje Budva, koja ima četiri boda više koji joj garantuju miran finiš. Jasno je takođe i da samo pobeda ostavlja Partizan u igri za opstanak, ali mu i znatno olakšava posao uoči poslednjeg kola kada gostuju Mornaru u Splitu.

I navijači Partizana su na nedavnoj košarkaškoj utakmici protiv Budućnosti pozvali na podršku vaterpolo velikanu u možda najtežim trenucima od osnivanja pre 74 godine, pa nema sumnje da će Banjica u subotu uveče biti puna jer Partizan i te kako ima za šta još da se bori.

Za čast i ponos, za renome vaterpolo velikana u Evropi jer decenije velike istorije ne smeju da odu niz vodu bez prave, muške borbe. Bez obzira na okolnosti.

Igrači su preko klupske fejsbuk stranice poslali molbu javnosti.

Oni su se požalili na probleme sa temperaturom vode u bazenu u kojem bi trebalo da treniraju, ali i na direktorku Tatjanu Rakas, koja je ukinula besplatnu ishranu vaterpolistima u jednom restoranu.

Prvi koji se odazvao pozivu upomoć, jeste KK Partizan, a pismo koje je na klupskom sajtu potpisao Ostoja Mijailović, predsednik abaligaša, prenosimo u celosti.

– Vaterpolo klub Partizan, kao najtrofejniji kolektiv ne samo našeg sportskog društva, već cele Srbije, nalazi se u teškoj finansijskoj situaciji. Košarkaški klub, kao deo iste familije, želi da pomogne naslednicima slavnih asova koji su proneli slavu i crno-bele porodice i naše zemlje.

U nadi da ćemo podstaći i ostale koji mogu da pomognu bastionu srpskog vaterpola, preuzimamo na sebe da obezbedimo mazut za zagrevanje bazena u protivvrednosti od milion dinara. Na taj način, želimo da našim vaterpolistima obezbedimo makar minimum osnovnih sredstava za neometano treniranje.

Želja nam je da pomognemo i podstaknemo druge, a ne da se svrstavamo na bilo čiju stranu u sukobima, koji na žalost, potresaju jedan deo naše porodice, jer Partizan je iznad svih nas.


Be the first to comment on "SVETSKI VELIKAN SE DAVI: Crno-beli proživljavaju najteže trenutke u 74-godišnjoj istoriji, da li ipak ima svetla na kraju tunela?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*