SPISAK KOKOŠKOVA: Povratak Veličkovića i Simonovića

Slovenia's head coach Igor Kokoskov gestures during the FIBA Eurobasket 2017 men's Final basketball match between Slovenia and Serbia at Sinan Erdem Sport Arena in Istanbul on September 17, 2017., Image: 349668185, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: OZAN KOSE / AFP / Profimedia

Aleksandar Đorđević je otišao, košarkaška reprezentacija Srbije kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2021. počinje novu eru, eru pod vođstvom Igora Kokoškova, koji je danas objavio svoj prvi spisak sa funkcije selektora Orlova.

Kao što je poznato, u Fibinim prozororima ne mogu da igraju NBA asovi (Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica, Boban Marjanović i Marko Gudurić), kao ni košarkaši iz klubova učesnika Evrolige. Pa spisak nije ni mogao da predstavlja: najbolje što Srbija ima. Ipak, svejedno tu ima nekoliko iznenađenja. Recimo, iz reprezentativne penzije vratili su se Marko Simonović i Novica Veličković, dok u timu nema Stefana Birčevića, koji je kod Đorđevića godinama bio standardan u reprezentaciji, ali sada zaista ima malu minutažu u Partizanu.

Crno-beli će inače predstavljati okosnicu reprezentacije, pošto su pored Veličkovića tu i Ognjen Jaramaz, Uroš Trifunović i Rade Zagorac, dok je FMP dao Aleksu Radanova i Stefana Đorđevića, a Crvena zvezda samo Ognjena Dobrića. Zvezda ipak igra Evroligu, pa možda otud i samo Dobrić…

Vođa ekipe svakako će biti dugogodišnji kapiten Miloš Teodosić, a pored njega od iskusnijih reprezentativaca tu je i Miroslav Raduljica. Na spisku je i ime Dalibora Ilića, kapitena juniorske reprezentacije Srbije koji ima dobru sezonu u Igokei.

Srbija će prvu utakmicu igrati 20. februara u Finskoj, a tri dana kasnije će u dvorani „Aleksandar Nikolić“ ugostiti Gruziju. Protivnici u Grupi E biće joj i košarkaši Švajcarske.

Izvor Mozzart sport

Be the first to comment on "SPISAK KOKOŠKOVA: Povratak Veličkovića i Simonovića"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*