BERON HEROJ CRVENO-BELIH: Zvezda posle velike drame prekinula Partizanov niz!

FOTO: ABA liga

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan 92:86 u 18. kolu ABA lige.

Izabranici Dragana Šakote revanširali su se najvećem rivalu za poraz u prvom delu sezone.

Zvezda je ostvarila veoma važnu pobedu u borbi za plej-of i sada ima skor 12/6, a Partizan je na 14/4.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Bili Beron sa 26 poena. Amerikanac je odigrao sjajnu utakmicu i bio je najzaslužniji za pobedu crveno-belih.

Njega su pratili Lazić sa 12 i Davidovac sa 11 poena. Veliku ulogu imao je i Kuridža koji je pogodio ključna bacanja na 37 sekundi do kraja.

Poražene je predvodio Nemanja Gordić sa 14 poena, Pejdž i Jaramaz su imali po 13, dok je Volden ubacio 12.

Utakmica je otvorena u odličnom ritmu. Igralo se koš za koš i nijedna ekipa nije uspela da dođe do veće prednosti.

Do kraja četvrtine gledali smo priličnu tečnu košarku, nije bilo mnogo prekida i posle deset minuta igre rezultat je bio 25:23 za Zvezdu.

Na startu druge deonice izabranici Dragana Šakote zaigrali su bolje u odbrani i to je dalo rezultata. Crno-beli su upali u krizu na četiri minuta do kraja poluvremena Zvezda je imala dvocifrenu prednost (40:27).

Trinkijeri je pozvao tajm-aut i on je očigledno dao rezultata s obzirom da je Partizan do kraja druge četvrtine uspeo potpuno da se vrati u meč.

Gordić je pogodio nekoliko šuteva, uključio se i Pejdž i „dlanom o dlan“ Partizan se vratio u igru. Zvezda je loše odigrala poslednjih nekoliko minuta na poluvremenu je imala svega dva poena prednosti, 44:42.

Koliko je dobro igrala na početku druge četvrtine, toliko je Zvezda igrala loše na startu treće. Partizan je preuzeo kontrolu nad mečom i serijom 9:0 došli su do maksimalnih +6, 58:64.

Kao i krajem poluvremena, ekipa koja je gubila je uspela da se vrati, samo je sada situacija bila obrnuta. Zvezda je preko Berona uspela da odbije nalet i da u poslednju četvrtinu uđe sa +7, 67:66.

U poslednjoj deonici viđena je velika borba, baš kao i tokom prethodne tri. Minimalna prednost bila je na strani crveno-belih, a jedan od tragičara Partizana bio je Rašon Tomas.

Krilni centar Partizana napravio je tri lične greške u poslednjim minutima, svi su bili za dva slobodna bacanja i nepotrebna. Zvezda je tu dolazila do lakih poena i u poslednji minut se ušlo sa rezultatom 88:86.

Beron je promašio trojku, a Kuridža je obezbedio novi napad i tom prilikom je fauliran od strane Voldena. Krilni centar Zvezde pogodio je oba bacanja i na 36 sekundi crveno-beli su imali +4, 90:86.

Partizan je odigrao dobar napad, ali je Jaramaz promašio otvorenu trojku i do kraja meča crno-beli nisu uspeli da se vrate.


Be the first to comment on "BERON HEROJ CRVENO-BELIH: Zvezda posle velike drame prekinula Partizanov niz!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*