OVO VIŠE NIJE NI NEIZVESNO: Đoković uništio Federera za plasman u osmo finale AO!

Novak Đoković se pobedom nad Rodžerom Federerom sa 3-0 u setovima plasirao u finale Australijan opena.

Đoković je savladao Švajcarca posle dva časa i 16 minuta igre  sa 3:0 (7:6(1), 6:4, 6:3) i i osmi put u isto toliko mečeva prošao u finale kada je dolazio do polufinala.

Srpskom i švajcarskom teniseru je ovo bio 50. meč u karijeri, a Srbin je poveća prednost na 27-23.

Drugi reket planete će se u finalu Australijan opena, gde će se boriti za svoju osmu titulu, sastati sa boljim iz duela Tim – Zverev.

Novak je u uvodnom gemu na meču propustio dve brejk šanse. Ovo kao da je ulilo snagu Rodžeru koji je nakon što je osvojio taj gem, odmah napravio i brejk i poveo sa 2:0. Novak je ekspresno stigaodo ribrejka i kada se činilo da će preokrenuti set u svoju korist, dogodilo se potpuno suprotno.

Đokovićev servis nije postojao, što je Federer znalački iskoristio da napravi i drugi brejk na meču. Imao je Rodžer ogromnu prednost od 5:2. Đoković je uz dosta poteškoća konačno osvojio svoj servis gem i smanjio na 5:3. Švajcarac je servirao za vođstvo od 1:0 i potpuno se raspao. Novak je zaigrao kako zna i ume i bez izgubljenog poena oduzeo servis velikom rivalu i izjednačio na 5:5.

Do kraja seta brejkova nije bilo, pa se pobednik odlučivao u taj-brejku. Đoković ga je odigrao perfektno, dozvolio je Rodžeru samo jedan poen, pa je sa 7:1 osvojio prvi set.

Rodžer je na pauzi između dva seta otišao do svlačionice gde mu je bila ukazana pomoć, dok je Novak popio tablete.

Dugo se u drugom setu igralo u egalu. Novak je sjajno servirao i svom rivalu nije dozvolio ni najmanju priliku da dođe do brejka. Sa druge strane Rodžer se dosta mučio prilikom svog servisa, spasao je čak tri Đokovićeve brejk lopte.

Pri rezultatu 5:4 za Novaka, Rodžer imao 40:30 na svoj servis, a onda su usledila tri sjajna poena za Srbina. Đoković je odigrao spektakularno u tim trenucima i poveo sa 2:0 u setovima.

Rodžer se u trećem setu držao sve do 2:3 i svog servisa kada je ponovo poklekao. Novak je ponovo iskoristio svoju prvu brejk loptu u setu, poveo sa 4:2, ubrzo i sa 5:2 pa je bio nadomak plasmana u finale. Federer je smanjio na 5:3, a zatim u desetom gemu poveo sa 0:30.

Ipak, Novak osvaja četiri poena u nizu i zasluženo dobija još jedan meč protiv ljutog rivala za rekordno osmo finale na AO.

Be the first to comment on "OVO VIŠE NIJE NI NEIZVESNO: Đoković uništio Federera za plasman u osmo finale AO!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*