MILOŠEVIĆ: Rešili smo Agrobanku, dug Zvezde pao na milion i po evra! (VIDEO)

Vladan Lukić Marakana

Predsednik Nadzornog odbora Crvene zvezde Dragan Milošević dao je intervju za navijački sajt ‘redstarbelgrade.rs’ u kome je govorio o finansijskom statnju srpskog šampiona.

Jedna od tema u javnosti u poslednje vreme bio je i dug Crvene zvezde prema Agrobanci koji je otpisan i nije u potpunosti isplaćen, iako je iznosio oko 8.000.000 evra.

Povela se polemika koju je pokušao da razreši Dragan Milošević u intervjuu za ‘RSB’. Najpre je govorio o finansijskom stanju kluba.

– Od tog duga 2014. godine kada smo zatekli dug od oko 60.000.000 evra, Crvena zvezda je danas dužna oko milion i po evra. Sve ostalo je regulisano. Tu su ostala potraživanja prema Goranu Druliću okok 800.000 evra, sporazum prema jednom bivšem predsedniku od 100.000 evra i deo poreskog duga iz reprogama obaveza do 2015. godine. Maksimalno milion i po evra je ostalo od tih 60.000.000 evra.

Ipak, Zvezda u ovom trenutku ima dug oko 25.000.000 evra, jer je on narastao od dolaska aktuelne uprave.

– Realan novčani dug jeste oko 25.000.000 evra, s tim što deo tih obaveza dospeva tek 2021. godine. Može tako da se kaže da je nastao od 2015. godine, ako tako prevedemo. Ali, da nismo ulagali u infrastrukturu i mediko blok na stadionu, ne bi bio toliki – rekao je Milošević i potom istakao da je dug prema Agrobanci rešen:

– Agrobanka je rešena. Izmirene su sve obaveze i državi je plaćeno višestruko više nego što bi ona to dobila po tržišnoj vrednosti – istakao je Milošević.

Sve ovo, i još mnogo toga, možete pogledati na sledećim snimcima:

Be the first to comment on "MILOŠEVIĆ: Rešili smo Agrobanku, dug Zvezde pao na milion i po evra! (VIDEO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*