OD GOTOVOG, NAPRAVILI VERESIJU: Luković ludom trojkom utišao Ljubljanu, Cedeviti Olimpiji visi plej-of!

Košarkaši Primorske iznenadili su Cedevita Olimpiju u 17. kolu ABA lige i pobedom 82:69 naneli četvrti uzastopni poraz Ljubljančanima u regionalnom takmičenju.

Zmajčeki su upisali sedmi poraz i značajno zakomplikovali trku za plasman u polufinale plej-ofa, dok se Primorska drugom uzastopnom pobedom vratila u igru za mesto u doigravanju.

Gosti iz Kopera su bili nešto bolji u prvom poluvremenu i na odmor su otišli sa minimalnom prednošžu 37:36, ali kada je Cedevita Olimpija u finišu trećeg perioda preokrenula i povela 58:53 malo ko je očekivao da će tim Slavena Rimca nastaviti seriju loših rezultata.

Domaći su posle penala Kodija Milera Mekintajera imali i 7 poena prednosti (62:55), ali je Primorska oldgovorila serijom 12:1 i najavila pobedu.

Koš odluke postigao je srpski internacionalac Marko Luković trojkom u poslednjoj sekundi za konačnih 72:69.

Najefikasniji u ekipi iz Kopra bio je Alen Hodžić sa 16 poena, Luković je dodao 15 (1/7 za tri), a Ivan Marinković 10. U poraženom timu Jaka Blažič je upisao 14, Marko Simonović 12 (2/5 za tri), a Miler Mekintajker 11.

Ljubljančani u sledećem kolu gostuju FMP u Železniku, a Primorska dočekuje Mega Bemaks.

Be the first to comment on "OD GOTOVOG, NAPRAVILI VERESIJU: Luković ludom trojkom utišao Ljubljanu, Cedeviti Olimpiji visi plej-of!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*