KAO NIKAD DO SAD: Vajda otkrio zašto je zbog Novaka morao da popije 43 piva!

Nemamo previše često priliku da čujemo Marijana Vajdu, ali kada otvori dušu, to je neprocenjivo!

Ovaj put je razgovarao sa Sašom Ozmom, novinarom „Sportkluba“ i prenosimo vam delove koji su nama bili najinteresantniji!

Recite nam molim vas neku priču o Novaku i vama koju još niste podelili sa javnošću.

„Ha-ha-ha, previše je, previše, previše priča, ha-ha-ha… Ma non-stop se šalimo. Ovo je priča otkad je bio mlađi – govorio sam mu ‘trening, trening, trening’, a on mi je jednom prilikom napisao: ‘Ne mogu da dođem, loše mi je, razboleo sam se, izvini’. Ja sam mu odgovorio da je u redu i da se oporavi. Za pet minuta eto njega: ‘Gde si, Marjane? Evo me već na terenu’. Moja reakcija bila je ‘Šta?!’, a on se već zagrevao. Opet me je ‘prevario’, pravi te šale sve vreme, dopada mi se njegov smisao za humor.

Evo još jedne priče. Radimo video analizu i on kaže poluiznervirano: ‘Jesi li video kako se krećem, kako stojim na riternu, šta radim pogrešno? Jednom stojim ovako, drugi put ovako“, demonstrira Vajda stav na riternu, “Ja sad gledam i pitam se: ‘Šta nije u redu?’ Gledam bolje, ulazim u ekran, a tu nema ništa, stoji baš kako treba. On se smeje, a ja mu kažem: ‘O, Novače, je..m li ti…’

Malo me zeza, ali volim to, znam i ja da uzvratim, tad sam mu odgovorio: ‘Ne mogu ja o svemu da brinem, ne mogu sve da kreiram, zovi nekog drugog da gleda kako si se postavio’, ha-ha-ha. I sve vreme tako, i sad mi je smešno, ima gomila tih priča“.

Koje je najveće slavlje koje ste zajedno proživeli?

„Kada imaš 16 Gren slem titula… To su najbolja slavlja, ali reći ću nešto drugo. Godine 2011. u timu smo imali Igora Četojevića, on je Novaku promenio ishranu, Igor je bio tako duhovit… Rekao mi je: ‘Slušaj, ako Novak pobedi…’ Ne, rekao je ‘Kad Novak pobedi ovaj meč, popićemo po pivo’. Odgovorio sam mu da ćemo popiti, naravno što da ne. A čovek dobio 43 meča u nizu, dodavali smo i dodavali, na kraju imamo i fotku sa 40 i kusur piva – sve smo popili mi iz tima, osim Novaka koji nije učestvovao. To je bilo neverovatno veče, cela ta godina je bila fantastična“.

Kako biste opisali njegov odnosa sa Federerom i Nadalom?

„Komplikovano je. Oni su najveći rivali i teško je da budu prijatelji, imaju iste ciljeve i susreću se u najvećim finalima… Ali to im ne smeta da lepo komuniciraju, videli ste Rafu i Novaka na ATP kupu, ali meč je meč, moraš da budeš fokusiran. Imaju pošten odnos, to bih tako opisao, svi su osvojili toliko Gren slem titula i poštuju se jer znaju koliko je truda i odricanja potrebno za to, kroz šta sve čovek mora da prođe kako bi došao dotle – zaključuje Vajda za Sport klub“.

Be the first to comment on "KAO NIKAD DO SAD: Vajda otkrio zašto je zbog Novaka morao da popije 43 piva!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*