SITUACIJA SE MENJA IZ ČASA U ČAS: Vuletić otkrio ekskluzivnu informaciju o statusu Umara Sadika!

FOTO; FK Partizan

Potpredsednik Partizana, Vladimir Vuletić, otkrio je ekskluzivnu informaciju koja će obradovati navijače crno-belih.

U svetlu različitih vesti koje su plasirane prethodnih dana oko statusa Umara Sadika Vuletić je otkrio da je Nigerijac već potpisao trogodišnji ugovor sa Partizanom.

– Igrač već ima potpisan ugovor sa Partizanom za naredne tri godine, ovo je ekskluzivna informacija. Faktički, on može da odbije Romu. Dakle, njemu Roma ne može da ponudi neke bolje uslove, a on da odbije Partizan. Plata će mu biti ista kao do sada, izjavio je Vuletić, a prenele Večernje novosti.

– Prema ugovoru o pozajmici između Rome i Partizana, Umar Sadik je Romin igrač na pozajmici u Partizanu zaključno sa 30.6.2020. godine. Ono što postoji kao opcija i kao klauzula o kojoj se govori i koja je u potpunosti Partizanova klauzula i u potpunosti je na volji Partizana je odredba po kojoj Partizan može da izvrši otkup Umara Sadika za 1.7 miliona zaključno sa 5. junom 2020. godine do 23 časa i 59 minuta. To znači u prevedenom značenju, što je novo saznanje, da Partizan ovo može da uradi i danas. Ali ono što nije moguće je da ne može istovremeno da proda Sadika sa otkupnom akcijom.

Partizan još nema iskristalisan stav da li da proda Sadika već ove zime.

– Još se čekaju završeci pregovora, ali duboko smatram da nijedna opcija ne smeta Partizanu. Otkup bi se vršio samo zato da bi se igrač prodavao. Može on biti prodat i sada, ali pitanje je koliko bi iznosio Romin uslov za prodaju igrača, dakle novac koji bi joj bio uplaćen. Od 30. juna se Roma praktično ništa ne pita. Ako želite da čekate istek perioda pozajmice možete da prodate Sadika, ali ako to želite da radite pre, uslovi se menjaju. Laicima deluje nemoguće da nekoga otkupite, ali niste nečiji vlasnik istog momenta, ali moguće je. U ovom slučaju igrač, Sadik, danas može biti formalno otkupljen, ali pravo prodaje Partizana u zimskom prelaznom roku apsolutno je definisano učešćem Rome u postupku.

U Humskoj vode računa i o opciji da bi rimski klub mogao da prevari crno-bele.

– Moramo sve da uzmemo u obzir, jer bi Roma mogla da ima nepredvidivo ponašanje. Slična je situacija bila sa Radonjićem u Zvezdi. Zamislimo da 3. juna Partizan izrazi želju za otkupom i da Roma to ne prihvati. Ona krši ugovor. Ima ponudu nekog kluba od 12, 15, 18 miliona, dakle značajno veću od ove naše klauzule. U tom slučaju Roma može da kaže sebi: rizikovaćemo sudski spor, izgubićemo ga, Partizan će dobiti 1.600.000, iznos otkupne klauzule, zaradili smo 12 miliona izgubili manje od dva, zaključio je potpredsednik Partizana.

Be the first to comment on "SITUACIJA SE MENJA IZ ČASA U ČAS: Vuletić otkrio ekskluzivnu informaciju o statusu Umara Sadika!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*