ČEKA NAS SPEKTAKL: Srbija dobila rivala u 1/4 finala EP!

Španija je ubedljivom pobedom nad Turskom (24:7) ovog jutra „izazvala“ svoje rivale u grupi, Mađare, da sa najmanje 19 razlike savladaju Maltu kako bi osvojili grupu „C“.

Mađarska je to prihvatila sa zadovoljstvom i „razvalila“ nesrećne Maltežane bez primljenog gola 26:0 (6:0, 7:0, 8:0, 5:0), tako da je sa gol-razlikom od „+40“ završila na kraju ispred Španije koja ima isti broj bodova kao i oni, ali samo „+33“ u koloni dati i primljeni golovi.

To ujedno znači da Mađarska sa Srbijom neće moći da igra do finala Evropskog prvenstva, naravno ako obe reprezentacije dođu do borbe za zlato, dok je Španija smeštena u naš deo kostura.

S obzirom da smo dobili rasplet u grupi „A“, u kojoj je prvoplasirana završila Hrvatska, poznato nam je da će u ponedeljak „pasti“ odluka o tome da li će na Srbiju u četvrtfinalu Nemačka ili Španija, a s obzirom na kvalitet vaterpola koji je pokazala „furija“ – ne postoji teži rival za nas u prvoj nokaut rundi.

Vredi još istaći da je u pobedi Mađara nad Maltom čak sedam golova dao Gergo Zalanki, bez promašaja iz igre, dok je šest pogodaka upisao kapiten Deneš Varga..

Poslednji meč grupne faze igraju Srbija i Holandija

Be the first to comment on "ČEKA NAS SPEKTAKL: Srbija dobila rivala u 1/4 finala EP!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*