ILIEV OTKRIO: Partizan odbio 10.000.000 evra u januaru!

Neobična situacija u Partizanu: Klub je eliminisan iz Evrope, daleko je od titule, a uz Humskoj sve puca od dobrog raspoloženja. Prosto, urađen je jedan veliki transfer, Strahinje Pavlovića u Monako za 10.000.000 evra uz bonuse, a mogli bi crno-beli već sada da najmanje još toliko zarade.

Nekadašnji sportski direktor Partizana Ivica Iliev, koji i dalje figurira u klubu, potvrdio je informaciju od pre nekoliko dana da je klub iz Humske odbio masnu ponudu iz Francuske (pominjao se Lion) za Umara Sadika, ali i iz Arabije za Sejdubu Sumu.

Međutim, opšti stav u klubu, a diktira ga trener Savo Milošević je da nema prodaje igrača ove zime.

„Prodaja Pavlovića nam je umnogome olakšala položaj. Došli smo u situaciju, koja bi bila nezamisliva nešto ranije, da odbijemo jedan veliki francuski klub koji je za Sadika nudio 6.000.000 evra, kao i klub iz Arabije koji je za Sumu davao 4.000.000 evra. Dakle, Partizan je u ovom prelaznom roku odbio 10.000.000 evra! A, da smo prodali Sadika, to bi bio najveći transfer jednog stranca u istoriji srpskog fudbala“, rekao je Iliev.

Bivši direktor crno-belih se posebno osvrnuo na Sadika, kao potpuno otkrovenje, pogotovo s obzirom na njegovu dosadašnju fudbalsku biografiju.

„Sadik je trebalo da dođe godinu i po dana ranije. Gledao sam utakmicu Rome na američkoj turneji protiv Pari Sen Žermena, kada je Roma pobedila njegovim golom. On je tada demonstrirao sve ono što sada gledamo u Partizanu. Bio je u planu i prošlog leta, ali uvek smo se vodili nekom idejom da strani igrači moraju odmah da prave razliku. Nikada nisam dovodio inostrane igrače mlađe od 23-24 godine, jer kad dovodiš stranca on treba da pravi razliku. Sadik je tada imao 21 godinu i nisam hteo da preuzmem rizik i odlučio sam se za Rikarda, što jeste bio pogodak. Prošle zime, kada je postojala ponuda za Rikarda, ponovo sam kontaktirao ljude koji vode Sadika i imao sam spremnu ponudu. Međutim, Rikardo je ostao, a Sadik je tada otišao u Peruđu“.

Iliev je jednom informacijom potvrdio da su Umarove igre iznenađenje za mnoge i van Srbije.

„Jedan klub koji ga letos nije uzeo došao je u Beograd na razgovore sa željom da otkupi Sadika od Partizana posle utakmice protiv Mančester junajteda u Ligi Evrope. Eto, šta je fudbal, imali su šansu dva-tri meseca ranije da ga uzmu po mnogo povoljnijim uslovima, a to nisu uradili. Isto kao Lacio sa Strahinjom Pavlovićem“, otkrio je Ivica Iliev.

Be the first to comment on "ILIEV OTKRIO: Partizan odbio 10.000.000 evra u januaru!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*