PARNI VALJAK ODBIJA DA IZGUBI: Jaramaz ludom trojkom doneo pobedu i prvo mesto Partizanu!

Ognjen Jaramaz u stilu Dušana Kecmana! Iz okreta o tablu na 0,8 sekundi pre kraja! Partizan je dobio Cedevitu u završnici za infarkt rezultatom 96:95! Gledao se snimak, bilo je na vreme. Kao u Zagrebu 2010. godine! Partizan je bio u izgubljenoj situaciji, a na kraju je slavio. Posle trojke Jaramaza usledilo je trčanje po terenu i velika radost. Naravno, ova trojka je bila iz dosta veće blizine od Kecmanove, ali će se sigurno dugo prepričavati.

Sve što je Partizan pokazao u Evrokupu sada je samo nastavio protiv Cedevite. Mnogo pogodaka spolja, sjajnih poteza, veliki broj poena, Mozlijeve akrobacije i nova pobeda. Crno-beli su trijumfom nad ekipom iz Ljubljane ostali sami na prvom mestu i trenutno su najveći favoriti da regularni deo ABA lige završe na prvoj poziciji. Mogli su crno-beli mnogo ranije da reše ovu utakmicu, igrali su se u završnici, ali na kraju nisu platili ceh.

Sve što je Partizan dobro radio i napravio 12 razlike posle 30 minuta igre, uspeo je da uprska već posle pet minuta poslednje deonice, pa je Cedevita iz izgubljene pozicije došla u situaciju da igra ravnopravno u poslednjim minutima posle fantastičnih trojki Boutrajta Blažiča. Odgovorio je Mozli posle alej-upa.  U poslednji minut se ušlo se nerešenim ishodom, a Pejdž je promašio trojku, a Boutrajt je pogodio za prednost na 17 sekundi pre kraja. Cedevita je imala faulove, a Gordić je promašio šut, trojku, za pobedu. Crno-belima je ostalo 0,8 sekundi za poslednji šut, a onda je Jaramaz uradio nešto u stilu Kecmana!

Fantastičan potez! Prepričavaće se ovo! Jaramaz je meč završio sa 16 poena, a pored njega najbolji su bili Zagorac sa 14 i Tomas sa 12. Kod gostiju je Blažič dao 22, a Hopkins 13.

Partizan na ovom meču nije računao na najnovije pojačanje Džejmsa Mekadua, a bilo je samo pitanje koliko su crno-beli zadržali svežine posle utakmice sa Virtusom.

Zagorac je dobro otvorio meč sa trojkom, potom je bio odličan u još par navrata, doneo je veliku energiju crno-belima, nadovezao se na to i Tomas u igri u odbrani i napadu, pa je Partizan došao do prednosti od 11:4 na startu utakmice.

Na sve to Olimpija je imala odgovor i to kroz odličnu igru Jake Blažiča koji je vezao dve trojke i u potpunosti vratio goste u igru, a onda se Blažiču pridružio Mekintajer pa je Cedevita došla u prednost.

Uspeo je Partizan da zadrži ritam gostiju, ali su sa još par trojki igrači Slavena Rimca bili više nego u utakmici. Uspela je Cedevita čak i da se odlepi rezultatski, ali je Partizan bio strpljiv, nije paničio, pa je uz poene Gordića i Jaramaza uspeo ponovo da povede.

Bila je to dobra utakmica, dosta trojki, preokreta, akcija… Zato nije ni čudo što je Partizan na poluvremenu vodio s 55:47. Opet su crno-beli u prvom poluvremenu dali mnogo poena, kao i protiv Virtusa kada su ubacili 62. I ovoga puta je, kao i pre par dana, Kori Volden povezao važne poene i držao ekipu Andree Trinkijerija u prednosti.

Sjajnim ritmom se nastavilo i u nastavku, Partizan je imao raznolikiji način da dođe do poena, dok je Cedevita u jednom momentu gađala 10/20 za tri poena.

Partizan je sa trojkom Markusa Pejdža napravio 10 poena prednosti, a onda je još jednom trojkom dolio ulje na vatru, a na to se nadovezao Tomas trojkom. Mozli je udario fantastičnu rampu nad Blažičem, a u nastavku akcije je Gordić pogodio trojku za 13 razlike, a sa 12 razlike crno-belih se ušlo u poslednju četvrtinu.

Ali, na kraju je sve morao da rešava Jaramaz. I to na kakav način!

Be the first to comment on "PARNI VALJAK ODBIJA DA IZGUBI: Jaramaz ludom trojkom doneo pobedu i prvo mesto Partizanu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*