PARNI VALJAK SAMLEO BARANE: Partizan se kockao, ali ubedljivo pobedio Mornar

Erik Mika - Partizan
FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana su otvorili godinu pobedom nad Mornarom rezultatom 88:75 u 14. kolu ABA lige.

Iako su izabranici trenera Andree Trinkijerija imali 17 poena viška na poluvremenu, a potom i 20 daljem toku meča, ekipa iz Crne Gore je uspevala da se vrati u igru i da utakmicu učini zanimljivom do samog kraja.

Beogradska ekipa je ipak uspela da uspostavi kontrolu na terenu i da privede posao kraju, ali je sasvim izvesno da italijanski stručnjak neće biti zadovoljan izdanjem svojih igrača, a sve uoči duela sa Virtusom u Evrokupu.

Partizanu je ovo 11 pobeda iz 14 utakmica u ABA ligi, dok je Mornar pretrpeo sedmi poraz.

Meč je startovao u ritmu koji nije odgovarao nijednoj od ekipa, ali je domaćem sastavu u prilog išlo raspoloženje Markusa Pejdža koji je uspeo da pronađe prostora i da šutem sa distance razbije odbranu protivnika.

U nastavku je sve išlo na vodenicu Partizana, fantastičan pod oba obruča je bio Nikola Janković, a tim Mornara nikako nije uspeo da pronađe prava rešenja u svojim ofanzivnim akcijama.

Partizan je do viška od 20 poena stigao u trećoj deonici, ali je u finišu tog dela meča došlo do velikog opuštanja, što je Mornar iskoristio i stigao do podnošljive razlike uoči početka poslednjeg kvartala.

Finalnih deset minuta je sjajno otvorio Džejkob Pulen, pogađao je iz svih pozicija i omogućio svom timu da dođe do jednocifrenog zaostatka.

Ipak, Partizanova sjajna igra tokom drugog dela prve, u drugoj i na startu treće četvrtine je bila dovoljna da protivnik do kraja meča ne uspe da ozbiljnije pripreti.

Najefikasniji u pobedničkom timu je bio Pejdž sa 19 poena, od toga 4 trojke iz 6 pokušaja, za ukupni indeks korisnosti od 21 poena.

Sjajnu rolu sa klupe je odigrao Redži Reding, pogađao je kada niko nije mogao, isticao se u odbrani, a meč je okončao sa 16 poena, 4 asistencije i 2 ukradene lopte, za indeks od 20 poena.

Janković je do poluvremena upisao 12 poena, ali je u drugom delu meča upisao samo dva za ukupno 14, uz 3 skoka, po dve asistencije i ukradene lopte.

Dvocifreni učinak je ostvario još Rade Zagorac, kapiten Partizana za ovaj meč u odsustvu Novice Veličkovića, sa 13 poena (3/3 trojke), uz po 5 skokova i asistencija, a ponovo je briljantan bio Vil Mozli sa po 5 poena i asistencija, te 9 skokova.

U timu Mornara je najefikasniji bio Džejkob Pulen sa 19 poena, ali je veći deo njih postigao u poslednjoj četvrtini, kada je već bilo kasno za njegovu ekipu.

Solidnu rolu je prikazao Lens Heris sa 14 poena, Milko Bjelica je dodao 13, a Uroš Luković je uz 9 poena imao i 12 skokova.

Vredi istaći da su igrači Partizana imali velike probleme sa izvođenjem slobodnih bacanja i pogodili su samo 15 iz 25 pokušaja.

Be the first to comment on "PARNI VALJAK SAMLEO BARANE: Partizan se kockao, ali ubedljivo pobedio Mornar"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*