UMESTO KLASIKA, GAŽENJE: Moćni Partizan stotkom deklasirao nemoćnu Cibonu!

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana su savladali Cibonu sa 102:66 u 11. kolu ABA lige.

Izabranici trenera Andree Trinkijerija posle deset odigranih mečeva imaju osam pobeda i tri poraza.

Sa druge strane, zagrebačka ekipa ima negativan skor, četiri trijumfa i sedam neuspeha.

Crno-beli su u Štark Areni zabeležili treći uzastopni trijumf i tako najavili seriju od pet utakmica pred svojim navijačima, a interesantno je da će do 28. februara sledeće godine i gostovanja u Novom Mestu sve mečeve odigrati u Beogradu (ukupno osam).

Gosti iz Zagreba bolje su počeli meč i u 6. minutu vodili su 14:7, ali Partizan je serijom 12:2 završio prvu četvrtinu za vođstvo 26:22.

Vukovi su se dobro držali sve do rezultata 36:33, a bolja igra Beograđana u finišu poluvremena bila je uvod u vrlo dobar nastavak utakmice. Crno-beli su na odmor otišli sa 11 poena viška (39:38), a u finišu treće četvrtine imali su i plus 27 (79:52).

Domaći se nisu opustili ni u poslednjih 10 minuta i trojkom Markusa Pejdža na nešto više od minut do kraja došli su do konačnih i maksimalnih 102:66.

Partizan je pogodio 13 trojki iz 30 pokušaja, a sedmorica igrača imala su dvocifren učinak. Najefikasniji je bio Pejdž sa 15, uz 6 asistencija, Rašon Tomas je upisao jedan manje, Ognjen Jaramaz 13, Stefan Birčević, Redži Reding (5 as) i Nikola Janković po 12, a Kori Volden 11.

Kod gostiju Šejn Gibson je zabeležio 18 poena, Roko Prkačin 9, a Marko Ramljak 8.

Partizan u sledećem kolu dočekuje Igokeu, dok Cibona ide u Bar.

Izvor SK

Be the first to comment on "UMESTO KLASIKA, GAŽENJE: Moćni Partizan stotkom deklasirao nemoćnu Cibonu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*