U VELIKOM STILU SE OPROSTIO OD EVROPE: Partizan ubedljivo pobedio Astanu

Fudbaleri Partizana ubedljivo su pobedili Astanu 4:1 na oproštaju od Evrope ove sezone.

Crno-beli su za 25 minuta „nokautirali“ Kazahstance pogocima Sejdube Sume, Umara Sadika i Takume Asana.

Suma je sredinom drugog poluvremena postigao i drugi gol, nakon čega je Dorijan Rotariju ublažio poraz gostiju uz pomoć odbitka.

Sredinom drugog poluvremena pobedu Partizana je pokvarila povreda Vladimira Stojkovića koji je zbog problema sa preponom morao da napusti teren.

Stojković je u prvom poluvremenu sjajnim odbranama u tri situacije sprečio goste da se vrate u život.

Crno-beli su nastup u Ligi Evrope završili sa po dve pobede, remija i poraza u Grupi L u kojoj su igrali još Mančester junajted i AZ Alkmar.

Srpski tim će dugo da žali za propuštenim prilikama u susretima sa AZ-om jer su crno-beli oba puta imali pobede u rukama, a li su oba puta remizirali i tako ostali bez nokauta faze.

Partizan je ovom pobedom zaradio dodatnih 570.000 evra za klupsku kasu i dodatno popravio svoj UEFA koeficijent. Crno-beli će na leto imati koeficijen 22,000 što će im verovatno obezbediti poziciju nosioca u svim kvalifikacionim fazama u slučaju da se budu borili za plasman u Ligu Evrope.

Meč u Humskoj je imao zanimljivu predigru ovog četvrtka – prvo su crno-beli morali da skraćuju stativu jednog od golova zbog neslaganja sa standardima UEFA, a potom je Sejduba Suma obradovao navijače produženjem ugovora.

U drugom meču grupe Mančester junajted je deklasirao AZ Alkmar sa takođe 4:0 i osvojio prvo mesto u grupi

IZVOR: B92


Be the first to comment on "U VELIKOM STILU SE OPROSTIO OD EVROPE: Partizan ubedljivo pobedio Astanu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*