NAJAVA DANA: Kopljanici bez preračunavanja, a Barsi svejedno protiv Intera u paketu punom Lige šampiona

Pogledajte kakva nam uzbuđenja na igrački meni servira sportski utorak

NAPOLI – GENK

Sa dve pobede i tri remija Napoli je neporažen u grupi E, a eventualna pobeda izbacila bi ga na prvo mesto tabele koje trenutno drži Liverpul. Na dve utakmice odigrane pred svojom publikom Italijani su savladali Engleze (2:0) i remizirali sa Salcburgom (1:1). Genk je sa jednim osvojenim bodom na pet odigranih mečeva zakucan za dno tabele. O njihovoj lošoj formi svedoči podatak da su izgubili šest od poslednjih devet utakmica. Izgubili su oba gostovanja u ovoj grupi i to sa ubedljivih 6:2 od Salcburga, i 2:1 od Liverpula. Pre dva meseca ovi rivali odigrali su na Luminus Areni meč bez golova.  

SALCBURG – LIVERPUL

Ukoliko Salcburg pobedi večeras, a Napoli savlada Genk ekipa Jirgena Klopa završiće u Ligi Evrope uprkos vodećoj poziciji u grupi. Liverpul jeste favorit i dobio je prvi duel na Enfildu sa 4:3, ali treba imati u vidu da je na tom meču vodio sa 3:0. Austrijancima koji su treći u ovoj grupi mesto u Ligi Evrope je zagarantovano, ali ekipa koja je u ovom takmičenju postigla čak 16 golova svakako ima veće ambicije. Na Red Bul Areni pregazili su Genk sa 6:2, ali su s druge strane izgubili od Napolija sa 3:2. Biće ovo nema sumnje meč velikog intenziteta.

AJAKS – VALENSIJA

Ajaks je sa tri pobede, jednim porazom i remijem prvi na tabeli grupe H gde ga uz dva boda zaostatka prate Valensija i Čelsi. Prošlogodišnji polufinalista LŠ pobedom bi obezbedio učešće u nokaut fazi i uprkos šokantnom porazu u prvenstvu od Viljema II (prvom posle devet meseci) i dalje je na vrhu tabele u Erediviziji. Na Johan Krojf Areni savladali su Lil sa 3:0 i izgubili od Čelsija (0:1). Valensija će ukoliko večeras pobedi ići dalje kao prva u grupi, i ne odgovara joj nijedan drugi rezultat s obzirom da četvrtoplasirani Lil nema nikakav motiv u nadmetanju sa Čelsijem na Stamford Bridžu. Gostovanje Čelsiju izgubili su minimalnim rezultatom i remizirali sa Lilom (1:1). Ajaks je u prvom duelu na Mestalji slavio sa 3:0.

BENFIKA – ZENIT

S obzirom da su ispustili prednost u Lajpcigu od 2:0 (2:2) Orlovi su izgubili svaku nadu da se plasiraju u najboljih 16. Trenutno su poslednji u ovoj grupi i neizvesno je da li će uspeti da se kvalifikuju za Ligu Evrope. Jedinu pobedu na ovom stadionu ostvarili su protiv Liona (3:1), dok su poraženi od Lajpciga sa 1:2. Zenit je drugi na tabeli sa tri boda zaostatka u odnosu na vodeći Lajpcig od kojeg su oba puta izgubili (2:1, 0:2), ipak dobili su Lion u Sankt Petersburgu (2:0) i sada su nadomak nokaut faze. Do nje će doći ukoliko pobede Portugalce, ali bi mogli da prođu i sa nerešenim rezultatom ako Lion ne pobedi Lajpcig. U slučaju da se obe utakmice završe nerešeno, Rusi idu dalje zbog boljeg međusobnog odnosa sa Lionom. Prvi susret sa Benfikom na svom terenu Zenit je dobio sa 3:1.

DORTMUND – SLAVIJA PRAG

Daleko je odmaglila Barsa ekipi Dortmunda, ali ne i Inter koga Nemci moraju da pojure. Domaćin bez daljnjeg mora da slomi praški tim koji slovi za najtanju ekipu Grupe F koja do sada u pozitivnom skoru ima tek po X, gle čuda baš sa najjačim Špancima i Italijanima. Verujemo da će Miioneri biti i više nego motivisani, naročito posle pobede od 5:0 protiv Fortune, na kome su po dva gola postigli Rojs i Sančo, a jedan Sančo.

ČELSI – LIL

Lil je u Evropi odigrao kako je odigrao, a Čelsiju gori pod nogama zbog trke sa Slepim miševima i Kopljanicima. Zbog toga su Englezi ti na kojima je imperativ pobede, ali i realna šansa zbog kvaliteta koji im je u drugom kolu doneo 2:1 protiv Lila, kom prilikom je prošao i prelaz X-2. Na teret Engleza ide raspoloženje. Naime, oni su u Premijer ligi uoči ove utakmice poraženi od Evertona sa 3:1, što će sigurno stvoriti dodatni pritisak na Lampardovu družinu koja je u nacionalnim okvirima izgubila tri od pet poslednjih utakmica.

INTER – BARSELONA

Iner je od Barse u drugom kolu počašćen sa 2:1 u gostima, a valja znati i da su Italijani sa 3:2 pali i u Dortmundu. Za Špance to je velika prednost, budući da oni za žal imaju samo dva X ishoda protiv Milionera i praške Slavije. Očekuje se čvrst doček vođe Serije A, i to nakon remija s Romom koji je tek drugi koja je ova ekipa od početka aktuelne sezone zadužila u nacionalnim okvirima. Konte će dakle zahtevati oštar nastup Lukakua i družine. Kako će im odgovoritu Mesi, Grizman i Suarez, to je tek pitanje koje najavljuje vrlo uzbudljivih 90 minuta u Milanu.

LION – RB LAJPCIG

Mogu Francuzi ozbiljno da ugroze trenutno vodeći RB Lajpcig koji je u drugom kolu bio bolji od njih s konačnih 0:2 u gostima. Imajući u vidu raspoloženje Depreja i Andersena protiv Nima uoči ove utakmice, RB Lajpcig će ikao je neporažen na osam utakmica u nizu u svim takmičenjima naći pred velikim izazovom. Naravno, treba očekivati da će Nemci pokušati da isprave greške iz prve utakmice, ali i da izbegnu povlačenje na svoju polovinu koje bi potencijalno moglo skupo da ih košta.

LIDS – HA

Za Lids, trka u dva boda sa VBA priamrni je zadatak, dok Hal u tom sistemu njihovih želja dođe tek kao skoro pa izvesna kolateralna šteta. Uostalom Lids je do sada izgubio samo jednom na svom bunjištu, dok Hal ugostima ima po tri pobede, remija i poraza. Znači, polovično je malo za liderski nastrojenog rivala koji dobro pamti prošlogodišnjih 0:2 za goste. Čini se da je kucnuo čas za Lidsovu osvetu.

RITAS – TOFAŠ

Partitzan je taktično slomio Ritas u prošlom kolu sa 86:81, dok Tofaš nije imao snage protiv Venecije. Ukoliko se setimo oktobarskih plus 10 na utakmici ovoga para za Turke, te samo jedne pobede na pet poslednjih utakmica Ritasa u svim takmičenjima, sasvim je reačmo da će tek ta nijansu, odnosno za jedan dobijen meč u istom periodu bolji Tofaš pokušati da se ovajdi u gostima.

IZVOR: MOZZART SPORT

Be the first to comment on "NAJAVA DANA: Kopljanici bez preračunavanja, a Barsi svejedno protiv Intera u paketu punom Lige šampiona"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*