MIJAILOVIĆ: Smailagić nas odbio, roditelji su menadžeri Pecarskom i Pažinu

“Prihod od karata biće preko milion evra, želimo licencu Evrolige“, kaže predsednik Parnog valjka

Duži niz godina problem velikih dugovanja stajao je kao omča oko vrata Partizanu, ali nedavno je predsednik Partizana Ostoja Mijailović izneo ohrabrujuće podatke da je minus u kasi konstantno ispod tri miliona evra, što je dalo krila svima u Humskoj 1.

Zbog toga je, između ostalog, Parni valjak za ovu sezonu mogao da skroji znatno skuplji tim od nekih prethodnih, ali iz kancelarije prvog čoveka crno-belih stiže najava da se tu klub neće zaustaviti.

U razgovoru za Večernje novosti najavljuje potpis novog centra i izgradnju trening dvorane, paralelno radi s upravom na smanjivanju dugova i kaže da Partizan sada ima jasan princip rada i ciljeve. Jedan od njih je licenca Evrolige.
“Mi smo morali da promenimo strategiju, jer želimo u budućnosti da budemo jedan od 16 klubova sa licencama. Ne možemo da živimo u prošlosti i da narednih pet decenija pričamo o uspesima koje smo ranije pravili. Nama su potrebe mnogo veće od onoga što nudi Pionir, i prelazak u Arenu je bio preko potreban. Imamo ugovor na pet godina, tu u ‘maloj areni’ i treniramo, a mislim da je pet godina dovoljno vremena da izgradimo našu trenažnu dvoranu. To ne možemo bez pomoći države, ali borićemo se. Partizan nikada to nije uradio od 1945. godine“, kaže Mijailović za Večernje novosti.

Upravo zbog selidbe u Arenu Partizanov prihod od karata biće drastično veći nego ranijih godina.
“Prihod od karata, bilo sezonskih, dnevnih ili loža koje smo prodavali manjim kompanijama, ove godine je projektovan na preko milion evra, i to se ostvaruje. Taj iznos mnogo znači za naše poslovanje, a nekada je ta kategorija bila zanemarena u klubu. Hvala ljudima koji podržavaju Partizan, jer je velika razlika da li imate taj milion ili ga nemate“.

Kada su u pitanju nova imena u klubu, Mijailović je otkrio da je Partizan imao nameru da dovede igrača Golden Stejta – Alena Smailagića.
 Dve godine smo mi radili na tome, ali on nije želeo da dođe. Skautirali su ga i evropski klubovi, bio je pod radarom Reala i nismo imali nikakvu šansu, iako smo nudili sredstva za obeštećenje“.

Kada je reč o mladim igračima, iz Partizana su nedavno otišla dvojica talentovanih momaka – Marko Pecarski i Đorđe Pažin.
“Kada su roditelji menadžeri, onda igrači često ne iskoriste potencijal koji imaju. Mame i tate imaju preveliku želju da im deca napreduju brže nego što mogu. Ako nekom klincu koji ima 17 godina utuvite u glavu da je NBA zvezda, da je već negde u Americi sa ozbiljnim milionima, a nije zaradio ni 1.000 dinara u Srbiji, onda vi njemu upropastite percepciju o košarci. Rezultati se postižu isključivo na parketu, ne pričom, ne pritiskom, ne novinskim tekstovima“, kaže Mijailović za Novosti.

IZVOR: Mozzartsport

Be the first to comment on "MIJAILOVIĆ: Smailagić nas odbio, roditelji su menadžeri Pecarskom i Pažinu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*