PARTIZAN IMA SVOG FAVORITA U ČUKARIČKOM: Marko Docić po ukusu Miloševića

Pikirala je Crvena zvezda Veljka Birmačevića, a ka Banovom brdu u zimskom prelaznom roku gleda i Partizan, zbog ideje da angažuje Marka Docića. Kapiten Čukaričkog visoko se kotira na listi želja crno-belih u susret januarskoj pijaci i postoji mogućnost da posle tri i po sezone promeni sredinu, sazanje MOZZART Sport.

Docić je velika želja sportskog sektora, predvođenog trenerom Savom Miloševićem. I to ne od skoro, već od letos. Kad je pravio listu potencijalnih pojačanja u prvom prelaznom roku bivši golgeter je označio rođenog Obrenovčanina kao momka koji bi se uklopio u ideju njegovog modernog i brzog fudbala, jer poseduje motoričke sposobnosti da izdrži visoko tempo 90 minuta, „miran“ je na lopti, ume da podeli pas, godinama je prepoznatljiv po ofanzivnom prekidu, redovno izvodi penale i kornere, a odlikuju ga i realizatorske sopobnosti, jer je u dresu Čukaričkog postigao 21 i namestio 22 gola otkako je leta 2016. stigao iz Javora.

Primera, rad, takav učinak u ofanzivni na superligačkoj sceni nemaju zajedno Saša ZdjelarAleksandar Šćekić i Milan Smiljanić u poslednje dve sezone. A pokrivaju poziciju zadnjeg veznog na kojoj se najbolje snalazi 26-godišnji Docić. Naravno, kako Partizan najčešće igra u sistemu 4-2-3-1 i jedno mesto je rezervisano za Bibrasa Natha, dok bi se za Marka otvorio prostor pod uslovom da u Humskoj 1 procene da je zima 2020. odgovarajući trenutak da Zdjelar nesumnjivo dobru formu potvrdi još jednim odlaskom u inostranstvo.

Da crno-beli uveliko traže zamenu jasno je po tome što su počeli pregovore i sa Javorom oko dovođenja Nikole Kuveljića (22), ali da taj posao nije (još) priveden kraju, zbog čega je aktuelizovana ideja da se pokuša sa Docićem, pa kad već imaju više opcija veće su šanse da makar jedna prođe. Savo Milošević je letos bio u intenzivnom kontaktu sa samim igračem i njegvom agentom, međutim, nepremostivom preprekom pokazao se Čukarički. Tad je gazda kluba Dragan Obradović decidirano odbacio takvu mogućnost zato što Partizan nije regulisao deo duga oko ranijeg transfera Ognjena Ožegvića. Kako je u međuvremenu u Humsku stigao novac od UEFA povodom plasmana u Ligi Evorpe, a očekuje se da „legne“ i 10.000.000 evra na ime potpisa Strahinje Pavlovića za Monako, realnim deluju obećanja da će se obaveze izmiriti, a pregovaračka pozicija postati naprasno bolja.

izvor: mozzartsport

Be the first to comment on "PARTIZAN IMA SVOG FAVORITA U ČUKARIČKOM: Marko Docić po ukusu Miloševića"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*