SUMA: U Partizanu ili….

Crno-beli moraju da požure ako žele da obezbede novi ugovor Gvinejca

Nagovestio je Savo MIlošević da je posao maltene gotov, malo umereniji je Miloš Vazura, međutim, jasno je da Partizan planira produžetak saradnje sa Sejdubom Sumom. Jedino što Gvinejca još niko iz kluba na konkretan razgovor nije zvao.

Trebalo bi. Jer, prvi deo sezone bliži se kraju, crno-beli u nedelju gostuju na Banjici, u četvrtak igraju završni meč grupne faze Lige Evrope sa Astanom, narednog vikenda putuju za Surdulicu na odloženi susret sa Radnikom, posle čega će igrači na zimski raspust. Suma je već isplanirao odlazak na odmor, pa i on želi da mu se status što pre reši, kako bi spokojan mogao da sačeka 2020. godinu.

Zato rukovodioci Parnog valjka moraju da poruže, ne bi li im se desilo da im neko tokom zime “ukrade” jednog od najboljih igrača, slobodnog da se obaveže na saradnju bilo kom drugom klubu šest meseci pre isteka ugovorne obaveze sa sadašnjim.
Niko nas nije zvao na pregovore. Još nismo dobili konkretan poziv iz kluba. Da se razumemo: Suma sigurno ostaje do juna, raspoložen je da priča o nastavku saradnje, ali ne može tek tako da se pojavi u klubu kad ga niko nije kontaktirao”, pojasnio je MOZZART Sportu Aleksandar Bogdanović, jedan od menadžera Sejdube Sume.

Prema saznanjima našeg portala, Partizan će ofanzivnom veznom ponuditi ugovor na još dve godine, do leta 2022. Razume se, sa većim primanjima od sadašnjih 500.000 evra, jer je igrama u poslednjih nekoliko meseci to zaslužio.
Suma ima, pre svega, obavezu prema treneru Miloševiću. Pod njegovom komandom se vratio u život posle dve bledunjave sezone. Savo mu je našao mesto, konačno je proigrao i pokazao se u svetlu kakav je bio noseći dres Slovana. Pomogao mu je da se vrati u reprezentaciju Gvineje, što igrač posebno ceni i to je samo jedan od razloga zašto želi da ostane”, dodao je Bogdanović, koji o Sumi vodi računa zajedno sa partnerom Bobanom Savićem.

Od letos, kad se vratio sa pozajmice iz izraleskog Makabija, do danas, Suma je postigao deset golova i upisao devet asistencija, postao jedan od oslonaca Partizana, trener Savo Milošević želi da oko njega i Bibrasa Natha izgradi tim za narednu sezonu i zato je lično pričao sa Sejdubom o budućim potezima. Čeka se potez vrha kluba.
Da se ne lažemo: Suma ima ponuda iz inostranstva, zvali su nas ljudi iz Kine, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Turske, ali dogovor je da ništa ne radimo bez saznanja Partizana. Crno-beli imaju prioritet, čekali su i trpeli igrača, ne bi bilo u redu da se sad okrenemo. Prvo Partizan. Naravno, sve ima svoju cenu, ali se nadam dogovoru”, optimista je Aleksandar Bogdanović u raportu za MOZZART Sport.

IZVOR: MOZZARTSPORT

Be the first to comment on "SUMA: U Partizanu ili…."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*