GUBIO, PA POBEDIO: Furiozni Partizan došao do pobede u završnici

Nije večeras Partizan imao lak zadatak na Novom Beogradu, ali je ubedljivo slavio. Uporni i veoma motivisani košarkaši Mege sjajno su se isprsili crno-belima, držali odlične procente sa distance tokom čitavog toka meča, ali su ipak ozbiljno poklekli u poslednjoj četvrtini. Sastav Andree Trinkijerija je tako došao do sedme pobede ove sezone na Jadranu pre svega zbog ubačenih trojki i dobre igre iskusnih igrača poput Nemanje Gordića pre svega, a onda i Novice Veličkovića – 98:77. Na kraju se ispostavilo rezultatski ubedljiv trijumf crno-belih.

Imala je Mega veliki broj postignutih trojki, ali imao je i Partizan. Samo u toku prvog poluvremena videli smo ukupno 17 pogođenih šuteva sa distance, a domaćin je imao za jedan koš više od crno-belih. Može se reći da je utakmica prelomljena na startu poslednje četvrtine kada je Partizan napravio veliku seriju od 12:0 i tako otišao na dvocifrenu razliku koju domaći do samog kraja nisu uspeli da sustignu.

Na sve to, videli smo po prvi put Redžija Redinga u crno-belom dresu. Ubacio je 11 poena. Gordić je utakmicu završio sa 22 data poena. Veličković je dodao 17, a Tomas 16 poena. Simonović je ubacio 18 za Megu.

Meč je bolje otvorila Mega, koja je pogocima Ašćerića i Atića sa distance stavila Partizanu na znanje da se večeras neće tek tako proštetati. Veliki broj grešaka pravili su košarkaši u crno-belim dresovima u uvodnih pet minuta susreta, pa i ne čudi što je domaćin u par navrata bio nadomak dvocifrene prednosti.

Međutim, nije bilo potrebno mnogo vremena sastavu Andree Trinkijerija da nađe odgovarajući ritam. Predvođeni veoma motivisanim Novicom Veličkovićem i Vilom Mozlijem, crno-beli su brzo prišli na samo dva poena zaostatka, pa je Dejan Milojević morao da zatraži minut odmora kako bi trgao ekipu.

I Mega je nakon tog minuta odmora umnogome popravila igru. Brza i atraktivna košarka igrala se tokom svih deset minuta ove deonice, što je daleko više odgovaralo košarkašima u ružičasto-žutim dresovima, koji su vodili 27:22.

Sevale su trojke na sve strane i na početku druge deonice, ali Partizan nije uspevao da smanji prednost domaćina, bar u uvodnih nekoliko minuta. Mišković i Atić su tada bili raspoloženi kod domaćih, dok su u gostujućem sastavu napred išli Zagorac i Gordić. Nalet Mege je ipak bio nešto snažniji, pa su domaći na oko šest minuta do kraja drugog poluvremena po prvi put došli i do dvocifrene razlike. Andrea Trinkijeri je tada shvatio da je vrag odneo šalu, pa je pokušao da košarkaše trgne minutom odmora.

Partizan je nakon tog tajmauta uspeo malo da stegne odbranu, a samim tim i da prepolovi prednost. Iako je Mega nastavila da održava visok procenat šuta za tri poena, crno-beli su polako, ali sigurno uspevali da se rezultatski vrate u ovaj susret.

Ni Partizan nije ostao bez odgovora sa distance, TomasVolden i Zagorac su krajem druge deonice pogodili važne šuteve za tri poena, pa se na veliki odmor otišlo sa samo košem prednosti na strani Mege – 51:49.

I na početku trećeg perioda, glavno oružje i jednih i drugih bio je šut van linije 6,75. Doduše, nije to bio isti onaj ritam kao čitavog prvog poluvremena, ali je meč i dalje bio u potpunom rezultatskom egalu. Partizan je tek krajem treće deonice uspeo da preuzme prednost u svoje ruke, pre svega zbog znatno angažovanije igre Mege u odbrani. Ipak, pred poslednjih deset minuta košarke na snazi je bio u potpunosti izjednačen rezultat – 66:66.

Otvaranje poslednje četvrtine donelo je znatno znatno bolju igru Partizana. Sastav Andree Trinkijerija je odlično igrao u odbrani, što je rezultiralo sa nekoliko ukradenih lopti i lakih poena na drugoj strani terena. Nakon trojke Nemanje Gordića crno-beli su po prvi put na ovom meču poveli dvocifrenom razlikom.

Pokušavali su košarkaši Mege da se rezultatski vrate u ovaj susret, ali su za prvih šest minuta ove deonice ostali na samo tri poena. Partizan je nastavio u istom ritmu i na kraju je odneo i prilično ubedljivu pobedu na Novom Beogradu.

Odlična partija Gordića bila je večeras presudna.

IZVOR: MOZZARTSPORT

Be the first to comment on "GUBIO, PA POBEDIO: Furiozni Partizan došao do pobede u završnici"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*