PARTIZAN: Krka za početak lakšeg rasporeda

Crno-beli imaju zicer u Areni protiv slovenačkog tima

Posle serije teških utakmica, potpuno ludog i pomalo nenormalnog rasporeda sa toliko gostovanja na startu sezone, Partizanu stiže lakši deo. I on će imati svoj početak protiv Krke u Areni večeras od 20 časova.

Sve osim (ubedljive) pobede crno-belih bilo bi pravo iznenađenje.

Partizan je u prošlom kolu doživeo vrlo neprijatan poraz u gostima protiv Budućnosti, a rane će vidati na vrlo jednostavan način jer mu u goste dolazi Krka i tu ne bi trebalo da bude ikakvih problema.

Crno-beli su dočekali pojačanje na poziciji beka šutera, Redži Reding je konačno stigao. Možda će dobiti šansu da debituje upravo protiv Krke.

Andrea Trinkijeri je najavio da su Redingu potrebni minuti kako bi se što pre aklimatizovao na novu sredinu. Nije još u pravoj formi, ali što pre bude provodio vreme na parketu biće sigurno sve bolji. To je Partizanu više nego potrebno.

Imao je Parni valjak ogromne probleme ove sezone u šutu za tri poena i sada to mora pošto-poto da ispravi kako dolaze sve bitnije utakmice. Ova protiv Krke svakako je bi smela da bude izabranicima Andree Trinkijerija neki teži izazov. Mada, naravno ne treba Partizan ni da potceni ekipu koja je savladala Crvenu zvezdu u Novom Mestu na startu ove sezone.

A Krka je samo najava onoga što sledi…

Kada je ABA liga u pitanju, Partizan će posle Krke ići Megi na noge (u Beogradu), čekati Cibonu, pa Igokeu, pa Primorsku, pa Mornar (sve kod kuće), pa tek onda gostovati FMP-u u Železniku. Potom će dočekati Zadar, gostovati Zvezdi, dočekati Budućnost, i tek će prvo pravo gostovanje van Beograda biti Krki tek 28. februara. U tom periodu će biti naravno i Kup Radivoja Koraća.

Zaista veliki broj mečeva kod kuće upada u oči. Velika šansa za crno-bele da igraju pred svojim navijačima, da se ne troše putujući i da dobro treniraju kako bi u najvažniji deo sezone ušli potpuno uigrani. Naravno, čeka se i centar…

Strateg crno-belih Trinkijeri naglasio je da je ekipa konačno imala vremena za oporavak nakon napornih putovanja i da je spremna da da svoj maksimum.
Prvi put ove sezone, imali smo šest punih dana da se odmorimo i pripremimo za narednog protivnika. Iskren da budem, prijalo nam je posle ritma u kom smo bili. Malo smo odmorili, malo se posvetili treningu, što nam je bilo preko potrebno i sad čekamo meč protiv Krke koja ima sasvim solidnu sezonu do sada. Očekujem zanimljivu utakmicu“, rekao je italijanski stručnjak u najavi utakmice.

Crno-beli su ove sedmice bili oslobođeni obaveza u Evrokupu, pa će odmorniti dočekati susret u Beogradskoj Areni.

Svoje utiske pred meč izneo je i Stefan Birčević.
Krka ima solidnu ekipu, kadru da iznenadi svakog protivnika u ABA ligi. Zbog toga, moramo da budemo oprezni i da ne dozvolimo nikakve oscilacije u našoj igri. Ovaj prvi deo prvenstva je pokazao da su timovi dosta izjednačeni i da je svaka pobeda veoma važna i da može biti ključna u konačnom poretku na tabeli„, istakao je Birčević.

Sudije na ovom meču biće Uroš Obrknežević, Miloš Koljenšić i Denis Hadžić.


IZVOR: MOZZART SPORT

Be the first to comment on "PARTIZAN: Krka za početak lakšeg rasporeda"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*