Dva gola za treće mesto: Partizan se brzo oporavio od Haga, Asano i Urošević iskoristili „livadu“ u Šapcu

Rutinsko slavlje crno-belih na terenu Mačve 2:0

Ekspresan oporavak. Luda završnica meča u Hagu ostaće beleg crno-belih, mesecima, možda i godinama, žaliće za propuštenom šansom da sjajnu igru krunišu pobedom koja bi ih primakla plasmanu u nokaut fazu Lige Evrope, ali na kraju stresne sedmice bar malo dobrih vesti za Partizan, pošto su se crno-beli rutinskom pobedom u Šapcu vratili na jednocifren zaostatak u odnosu na Crvenu zvezdu i posle remija Čukaričkog u Surdulici preskočili Brđane na trećoj poziciji superligaške tabele.

Uočljiva razlika u kvalitetu omogućila je favoritu da na stadionu kraj Save razvije prepoznatljiv stil, gura loptu napred, stvori dovoljan broj situacija za gol i mada je bilo povremene nesigurnosti odbrane pokaže psihološku stabilnost i odnese sva tri boda za Beograd. Parnom valjku je bilo dovoljno da odveze prvih 15 minuta u brzini, a onda u leru privede meč kraju bez panike karakteristične za prethodni duel – 2:0.

Sa samo jednom izmenom u odnosu na gostovanje AZ Alkmaru (Filip Stevanović na desnom krilu umesto Zorana Tošića), Partizan se postavio autorativno, jasno stavivši do znanja fenjerašu da želi što pre da postigne gol. Nije mu dugo trebalo. Posle frtalj sata gosti su otključali bravu upornog, rastrčanog i ne toliko kvalitetnog domaćina, Bibras Natho je gurnuo pas iza leđa odbrane, Umar Sadik tukao iskosa, Dušan Puletić skrenuo loptu, samo na kopačku Takume Asana, da bi Japanac samo podmetnuo nogu. Njegov četvrti gol od dolaska iz Arsenala, kao posledica lagane realizacije akcije koja je na najbolji način pokazala kako crno-beli znaju da iskoriste nezaštićen prostor.

Koliko je bilo nepokrivenog terena, prave „livade“ u ili ispred kaznenog prostora Šapčana, svedoči podatak da je samo Asano imao još tri izgledne pozicije da podeblja golgeterski konto, Sadik morao da pečatira još jedno izdanje u kome je mučio odbranu rivala, Suma često drugovao sa loptom bez pritiska, a Natho iz dubine mogao, skoro bez ptiriska, da organizuje napade i samo je bilo pitanje kad će Mačva opet popustiti. Odolevala je pred napadima crno-belih, spasavala se kad je Slobodan Urošević imao dve šanse (glavom i nogom), ali koliko se često ponavljao i koliko je „visio“ bio u šesnaestercu domaćina zaslužio je levi bek Partizana da „zatvori“ meč. Specijalitet iz prekida, oličen u dodavanju režisera Natha iza leđa poslednje linije protivnika, Filip Stevanović je zavrnuo loptu sa desnog krila na suprotnu stativu, a Urošević, bez bloka, strleom pogodio dalji ugao.

I to je bio kraj. Primetno je bilo po govoru tela da igrači oba tima jedva čekaju kraj. Gosti, u želji da sačuvaju energiju za susret vanrednog kola sa Napretkom, a Šapčani svesni da će bodove u borbi za opstanak morati da potraže na nekom narednom gledali da bar ne izgube ubedljivo. Ruku na srce, u uvodnom delu susreta, izabranici Dragana Aničića znali su da namuče odbranu Miloševićevog tima, pucali su Đorđe Šušnjar i Nikola Ašćerić, ali je golman Vladimir Stojković pokazao da ga kiks iz Haga nije uzdrmao i sa dve sigurne intervencije „ubio“ u pojam Šapčane. Pred kraj meča je pomenutom Šušnjaru neopravdano poništen gol (prethodno podignut ofsajd koji nije postojao), ali se rezultat nije menjao.

IZVOR: MOZZART SPORT

Be the first to comment on "Dva gola za treće mesto: Partizan se brzo oporavio od Haga, Asano i Urošević iskoristili „livadu“ u Šapcu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*