STRAŠAN ŽREB ZA EURO2020: Srbiju čeka Hrvatska! A to nije kraj: još dva velika imena u grupi

Ukoliko se kroz plej-of Lige nacije plasira na EURO 2020, Srbija će u okviru grupe D igrati protiv Hrvatske! 

Od ranije je poznato da će Orlovi ukrstiti koplja i sa Englezima, a današnji žreb doneo je u grupu u koju bi mogla Srbija još i Češku. Valja pomenuti da je žreb bio poludirigovan. To znači da se unapred znalo u koje će grupe pojedini timovi.

Već je poznat i raspored. Pod pretpostavkom da se plasiramo, naravno, prvu utakmicu igrali bismo protiv Češke u Glazgovu 14. juna. Onda bi usledio meč sa Englezima na Vembliju 19. jula, pa taj famozni okršaj sa Hrvatima (23. jul, Glazgov).  

Srbija se sa Vatrenima do sada sastajala četiri puta i još nema pobedu: 0:0, 2:2, 1:1, 0:2. 

Ubedljivo najjaču grupu na EURO 2020. čine Nemačka, Francuska, Portugal i pobednik plej-ofa divizija A ili D. To će tek po okončanju baraža biti poznato.


GRUPA A: Italija, Švajcarska, Turska, Vels
GRUPA B: Belgija, Rusija, Danska, Finska
GRUPA C: Holandija, Ukrajina, Austrija, pobednik plej-ofa D/A
GRUPA D: Engleska, Hrvatska, Češka, pobednik plej-ofa C (SRBIJA)
GRUPA E: Španija, Poljska, Švedska, pobednik plej-ofa B
GRUPA F: Nemačka, Francuska, Portugal, pobednik plej-ofa A/D


EURO 2020. godine biće odigran u 12 gradova (London, Minhen, Rim, Baku, Sankt Peterburg, Budimpešta, Bukurešt, Amsterdam, Bilbao, Glazgov, Dablin i Kopenhagen), a u periodu 12. jun – 12. jul. Titulu brane Portugalci koji su 2016. u finalu tukli domaćina Francusku. Sistem takmičenja isti je kao pre tri godine. Učestvuju 24 selekcije podeljene u šest grupa. Po dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe idu u 1/8 finala, plus četiri najbolja trećeplasirana tima. Posle čega se nastavlja po klasičnom nokaut sistemu, sve do finala.

Podsetimo, spisak učesnika Evropskog šampionata 2020. godine biće kompletiran 31. marta naredne godine, kada budu odigrana finala plej-ofa u sve četiri divizije Lige nacija. 

Be the first to comment on "STRAŠAN ŽREB ZA EURO2020: Srbiju čeka Hrvatska! A to nije kraj: još dva velika imena u grupi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*