ŠOK NA TERENU, ALI I NA RAČUNU: Vazura posle eliminacije od AZ Alkmara otkrio koliko je Partizan izgubio „VEĆ VIĐENOG“ novca!

Ne samo da je FK Partizan prokockao vođstvo od 0:2 u 5. kolu Lige Evrope, odigravši na kraju sa AZ Alkmarom 2:2 i pored igrača više, već su crno-beli ostali bez plasmana u drugu fazu takmičenja ali i priličnog novca.

Miloš Vazura, generalni direktor crno-belih, hrabrio je crno-bele i posle meča, i dan kasnije, na aerodromu u Rotertdamu.

Na pitanje „Sportskog žurnala„: kako ste preživeli Partizanovo holandsko „od sjaja do očaja” za svega pet minuta odgovoara ovako:

– Teško… Najteže do sada!

Pogled… u daljini…

– Odigrali smo sjajnu utakmicu, pokazali da zaslužujemo Evropu. U svim velikim mečevima izgledali smo kako treba. Pritom, počeli smo i s konsolidacijom u prvenstvu: s velikom razlikom pobeđujemo sve protivnike. Imamo najbolji tim, ovo neće da utiče na klub…

Kratka stanka…

– Izgubljena je velika šansa, na žalost, sve smo prosuli sami: bili dobri i nismo u poslednjih pet minuta. AZ se ništa nije pitao, baš kao ni Astana, Holanđani i Mančester u Beogradu. Iz Alkmara su se busali: „Partizan je bio bolji u Humskoj jer smo ostali s desetoricom”, ne, nije istina, već zato što smo kvalitetniji tim.

Funkcioner crno-belih nastavlja da ređa:

– Malatija, derbi… Odigrano je, takođe, na vrhunskom nivou. Naravno, teže nam je sad nego juče:shvatamo da smo izgubili i potencijalnih pet miliona evra, lakše bismo doveli i prodali neke igrače u januaru i junu. Međutim, to je fudbal, moramo da izvučemo pouke, podignemo glavu i – pobedimo Mačvu. Idemo dalje, rekao je Vazura i, između ostalog, u opširnom intervjuu za „Sportski žurnal“ u kome je naglasio da je „Partizan ove jeseni igrao vrhunski fudbal“, te da „ima veliko ‘bravo’ od navijača“ kao i da je urpava dobila „stotine poruka da nastavi ovako da radi i da će rezultat doći“, istakao i sledeće:

– Izgubili smo ozbiljan novac činjenicom da nismo prošli dalje. Kad se igra Liga Evrope sve je stabilnije: mnogo više para, transfera… Ekipa je selektirana tako da imamo mlade, ekstra mlade, starije i ekstremno starije igrače. Eto, kad se tako nešto napravi, cene najmlađih idu gore. Međutim, velika, velika prilika je propuštena. Evropa je mogla i dalje da gleda Partizanove bisere.

Be the first to comment on "ŠOK NA TERENU, ALI I NA RAČUNU: Vazura posle eliminacije od AZ Alkmara otkrio koliko je Partizan izgubio „VEĆ VIĐENOG“ novca!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*