Olijevih savršenih 20 minuta i onda potop: Totenhem od 0:2 do pobede za prolaz dalje

Pevci lete u nebo! Utakmica koja najbolje oslikava onaj Murinjov borbeni duh, onaj efekat koji ima na ekipu. Bio je Totenhem u nokdaunu pre nego što ga je uzeo, pa ga je Portugalac podigao pobedom nad Vest Hemom. Bio je Totenhem na kolenima posle 20 minuta meča sa Olimpijakosom, pa ga je opet vinuo u nebo. Veče sjajnog fudbala u Londonu i pobeda vicešampiona Evrope koja ga je odvela u drugu fazu Lige šampiona – 4:2 (1:2).

Mnogo će ovaj poraz da peče Grke. Imali su 40 minuta sve u svojim rukama, igrali sjajno, držali Totenhem u šahu, učinili da izgleda kao potpuno razbijena vojska. A, onda je sam sebi Olimpijakos pucao u nogu. Poklonio je gol u najgorem trenutku…

Verovalo se da će na krilima pobede nad Vest Hemom, uz „efekat Murinjo“, Totenhem lako izaći na kraj sa Olimpijakosom, koji je uporno tokom cele jeseni deklamovao da ga zanima domaće prvenstvo, a ne Liga šampiona. Možda je sve to malo i uljuljkalo Svece, pa su ih Grci uhvatili na spavanju.

Jusef el Arabi je u 6. minutu postigao prelep gol sa ivice šesnaesterca, a Ruben Semedo je u 19. duplirao na 2:0. Mogao je Olimpijakos i do trećeg pogotka, lopta je prozujala tik pored stative posle udarca Merije.

A, onda je isti igrač pred sam kraj poluvremena napravio neverovatan kiks, koji je Pevcima vratio vazduh u pluća. I to u najgorem trenutku po Atinjane, pred sam kraj poluvremena. Merija je promašio ceo fudbal na svom petercu, a Dele Ali takve poklone ne odbija. Lako je poentirao za 1:2. Bio je to signal da će biti drugačije u drugom poluvremenu…

Tako je i bilo. Nagazio je domaćin čim je lopta krenula s centra, a pet minuta kasnije Hari Kejn je doneo izjednačenje. Kao na vagi, jedan tas tone sve niže, drugi raste sve više… Igralo se samo pred jednom golom do kraja. Još dva puta se tresla mreža gostiju. Orije za 3:2, pa Kejn za 4:2. Gotovo. Totenhem ide dalje, a Olimpijakos će se u poslednjem kolu boriti sa Crvenom zvezdom za treće mesto i Ligu Evrope.

Izvor: Mozzart sport

Be the first to comment on "Olijevih savršenih 20 minuta i onda potop: Totenhem od 0:2 do pobede za prolaz dalje"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*